Νέο Ford Tourneo Courier: Φτιαγμένο για δράση και έτοιμο για παιχνίδι

3 months ago 16

Εκδρομές γεμάτες δράση το Σαββατοκύριακο με φίλους και οικογένεια, αλλά και άφθονος χώρος για τα σκυλιά και τον σπορ εξοπλισμό. Οι ασταμάτητοι ρυθμοί ζωής απαιτούν ένα όχημα το οποίο να ανταποκρίνεται σε ό,τι του ζητηθεί.

Σας καλωσορίζουμε στο ολοκαίνουργιο Ford Tourneo Courier. Φτιαγμένο για δράση και έτοιμο για παιχνίδι, το όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων της Ford συνδυάζει το στυλ των SUV οχημάτων και χαρακτηριστικά που ενισχύουν την πρακτικότητα σε ένα αμάξωμα με μέγεθος φιλικό για χρήση στην πόλη, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει συγχρόνως πέντε άτομα και όλες τις απαραίτητες αποσκευές τους στο πορτμπαγκάζ.

Έχει ήδη ξεκινήσει να παράγεται στις προηγμένες εγκαταστάσεις της Ford Otosan στην Κραϊόβα της Ρουμανίας – εκεί που κατασκευάζεται και το Puma, το best-seller μοντέλο της Ford στην Ευρώπη.

Το συναρπαστικό ηλεκτρικό E-Tourneo Courier θα συμπληρώσει τη σειρά, με τις παραγγελίες να ανοίγουν αργότερα φέτος.

Το πενταθέσιο Ford Tourneo Courier ολοκληρώνει την ευέλικτη οικογένεια οχημάτων πολλαπλών δυνατοτήτων Tourneo επόμενης γενιάς της Ford και πλέον είναι διαθέσιμο προς πώληση σε όλη την Ευρώπη.

Η Ford προσφέρει επίσης τα μοντέλα Tourneo Connect και Tourneo Custom με επτά και εννέα θέσεις αντίστοιχα. Όλα διαθέτουν εξαιρετικούς χώρους, πρακτικότητα και στυλ, όντας ιδανικά για πελάτες με ενεργό και δραστήριο τρόπο ζωής.

Τα πρώτα σχέδια αποτύπωσαν με επιτυχία τον χαρακτήρα του νέου Tourneo Courier. Η μοναδική διχρωμία της ελκυστικής έκδοσης Active, οι μηχανουργημένες προσόψεις των ζαντών αλουμινίου και η επένδυση του αμαξώματος ήταν ήδη μέρος του οράματος.

Οι ομάδες σχεδίασης της Ford τελειοποίησαν τις λεπτομέρειες του μοντέλου περνώντας από τον σχεδιασμό στην παραγωγή. Μια τολμηρή, κάθετη μάσκα με ενσωματωμένους προβολείς τονίζει το πλάτος και τη στιβαρότητα του οχήματος.

Το εκρηκτικό πράσινο χρώμα του αμαξώματος που δημιουργεί αντίθεση με τη λευκή οροφή χαρίζει στο Tourneo Courier Active έναν μοναδικό χαρακτήρα. Οι έντονες γραμμές με επιρροές από SUV οχήματα αγκαλιάζουν την ευρύχωρη καμπίνα με τα μεγάλα παράθυρα και τον ακόμα μεγαλύτερο χώρο για τους επιβάτες.

«Σχεδιάσαμε το Tourneo Courier για να βοηθήσουμε τους πελάτες να ζήσουν στο έπακρο τη ζωή τους – είτε βγαίνουν έξω με την οικογένεια και τους φίλους τους είτε επιστρέφουν στο σπίτι με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα και τα ποδήλατα στο πίσω μέρος – και ο εξωτερικός σχεδιασμός εκφράζει αυτόν τον πρακτικό χαρακτήρα. Ο εμπνευσμένος από το SUV σχεδιασμός είναι στιβαρός εξωτερικά, με το εσωτερικό να είναι ευρύχωρο, διαμορφώνοντας ένα στιβαρό και πρόθυμο σύντροφο για τον πολυάσχολο τρόπο ζωής των πελατών μας» δήλωσε ο Amko Leenarts, Design director, Ford Europe.

Καμπίνα που κάνει ευκολότερη τη ζωή σας

Οι ψηφιακές εμπειρίες που προσφέρει η καμπίνα υποστηρίζονται από ένα ενσωματωμένο μόντεμ ως στοιχείο βασικού εξοπλισμού, το οποίο επιτρέπει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού για πολλαπλές μονάδες. Τα νέα χαρακτηριστικά του cockpit περιλαμβάνουν:

– Το SYNC 4 παρέχει άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες μουσικής, podcast, πλοήγησης και πολλές ρυθμίσεις του οχήματος. Στο Tourneo Courier, όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας κεντρικής οθόνης αφής 8 ιντσών.
– Ένα ψηφιακό σύμπλεγμα οθονών αντικαθιστά τα παραδοσιακά αναλογικά όργανα. Οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν ταυτόχρονα την ταχύτητά τους, τις πινακίδες κυκλοφορίας, τις ειδοποιήσεις πλοήγησης και άλλες πληροφορίες του οχήματος και να διαμορφώνουν τις οθόνες ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.
– Η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης, οι θύρες USB και το στάνταρ ασύρματο mirroring τηλεφώνου μέσω Android Auto και Apple CarPlay μπορούν να βοηθήσουν τους επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι.
– Τέρμα οι βεντούζες στο παρμπρίζ και οι βάσεις στους αεραγωγούς. Τώρα, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τηλέφωνο για λειτουργίες πλοήγησης, μουσικής ή κλήσεις hands-free μπορούν να στερεώσουν τη συσκευή τους στη ενσωματωμένη βάση στήριξης τηλεφώνου ώστε να βρίσκεται σε ασφαλές αλλά ορατό σημείο.
– Περισσότεροι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι στο ταμπλό και τις πόρτες προσφέρονται για την φύλαξη σνακ, μπουκαλιών νερού, καλωδίων USB και αποδείξεων για μεγαλύτερη τάξη αλλά και ασφάλεια στην καμπίνα.

Μία αποδοτική, απολαυστική οδήγηση

Ο δυναμικός οδηγικός χαρακτήρας, ο άμεσης απόκρισης υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας Ford EcoBoost και το νέο αυτόματο κιβώτιο για γρήγορες αλλαγές σχέσεων, καθιστούν το Tourneo Courier εύκολο και άνετο στην οδήγηση στην πόλη ή στον ανοιχτό δρόμο.

Εκτός από τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, οι στάνταρ πίσω αισθητήρες στάθμευσης διευκολύνουν την οδήγηση στην πόλη, ενώ ο κύκλος στροφής των 10,7 μέτρων και το συνολικό μήκος αμαξώματος που δεν ξεπερνά τα 4,4 μέτρα βελτιώνουν την ευελιξία και την πρόσβαση σε στενούς χώρους.

Όλα τα μοντέλα του Tourneo Courier παίρνουν κίνηση από τον βελτιωμένο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost της Ford που αποδίδει 125 PS – 25% περισσότερη ισχύ από το προηγούμενο μοντέλο. Το Auto Start-Stop και το Active Grille Shutter περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό για βελτιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση.

Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν και ένα νέο 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη, το οποίο επιτρέπει γρήγορες αλλαγές και άμεση απόκριση, χωρίς απώλεια ροπής, βελτιώνουν την αποδοτικότητα στις χαμηλές ταχύτητες σε σύγκριση με το χειροκίνητο κιβώτιο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-