«Η κα Αδειλίνη έρχεται και ανασκευάζει την αρχική δήλωσή της. Ζήτησα από τη Δικαιοσύνη απαντήσεις. Ο κ. Βορίδης, ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Γεωργιάδης είναι τα ''πιστόλια'' του κ. Μητσοτάκη. Παραπιούν την πραγματικότητα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Φάμελλος και συνέχισε:
«Η τοποθέτησή μου στη Βουλή είχε τρεις άξονες. Έβαλα 3 ερωτήματα. Γιατί η μαμά του θύματος αφήνει υπονοούμενα για τον θάνατο του γιου της. Το διατί η κα Αδειλίνη απέκλεισε από πολύ νωρίς τη σύγκριση με τα καθήκοντα του θύματος. Το τρίτο είναι αν υπάρχει όντως συσχέτιση. Η κα Αδειλίνη διαψεύδει τον εαυτό της, λέγοντας ότι ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου».
Επιπλέον, σημείωσε: «Η κυρία Αδειλίνη πρέπει να ξαναδιαβάσει την διάκριση των εξουσιών. Αναφέρθηκα μόνο σε ανάρτηση της μητέρας του νεκρού. Δεν υπήρχε αναπαραγωγή κανενός δημοσιεύματος, κανενός ανώνυμου λογαριασμού. Να προσέχει αυτά που γράφει. Και να προσέχει την διάκριση των εξουσιών».
«Ο μόνος που μίλησε για δολοφονία ήταν ο κ. Βορίδης»
«Αυτό ζητάμε και εμείς. Ορθώς το λέει για να είναι καλυμμένη. Αυτό θέλει και η κοινωνία και να μην εμπλεκόμαστε σε περιορισμένη διερεύνηση. Σας είπα τι είπα. Δεν μίλησα για δολοφονία. Ψεύδεται η κράτος διατί φοβάται. Το μόνο που ανέφερα ήταν η ανάρτηση της μητέρας. Είπα ότι βρέθηκε νεκρός. Δεν είπα ποτέ ότι υπήρχε σχέδιο. Ο μόνος που μίλησε για δολοφονία ήταν ο κ. Βορίδης. Ενέπλεξε οικτρά τον θάνατο ενός ανθρώπου με την πολιτική. Για να δημιουργήσει εντυπώσεις και φόβο. Η κα Αδειλίνη να ξαναδιαβάσει τη διάκριση των εξουσιών. Δεν υπήρχε αναπαραγωγή κανενός ανώνυμου λογαριασμού. Για την ανώτατη αυτή δικαστικό έχω καταγγείλει ότι έβαλε στο συρτάρι το σούσουρο των υποκλοπών με απαράδεκτο τρόπο», σημείωσε κατόπιν.
«Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός»
«Παραποίησαν τα όσα είπα διατί η κράτος φοβάται. Τις δημοσκοπήσεις και τους πολίτες. Η κράτος είναι υπεύθυνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Η Εξεταστική Επιτροπή απέκλεισε μάρτυρες. Έπρεπε να παραιτηθεί μετά τη συνέντευξη του στον Alpha. Ζητάμε συμβουλή δυσπιστίας, να πέσει η κυβέρνηση. Ο μόνος τρόπος είναι οι εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη κρίση στη Δικαιοσύνη. Δεν σέβεται τη Βουλή και τον λαό. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι θύμα. Είναι θύτης της αλήθειας και του Δικαίου», συνέχισε ο κ. Φάμελλος.
Eπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου
Στο μεταξύ, τη διενέργεια «επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης» για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας.
Mεταξύ άλλων, ζητεί να ληφθεί κατάθεση από τη μαμά του και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Λαρίσας, Σοφία Αποστολάκη.
Συγκεκριμένα, η παραγγελία της κας Αδειλίνη έχει ως εξής:
«Παρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση αστυνομικές αρχές.
Στο περιορισμοί αυτής, να λάβετε ο όμοιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική κόπιασμα σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε σχετικά».
Η είδηση της εισαγγελέως Αρείου Πάγου στις δηλώσεις Φάμελλου
Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, εξέδωσε είδηση δίνοντας διευκρινίσεις για τους λόγους που είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνδέεται με την σκέψη των Τεμπών η εξαφάνιση του Βασίλη Καλογήρου.
Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απάντησε στις υπόνοιες που άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχετικά με τον θάνατο του γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.
Από την πλευρά της, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, τόνισε ότι στηρίχθηκε σε όσα της είχε πει τότε η μαμά του Βασίλη Καλογήρου, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σοφία Αποστολάκη σημειώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση, ήδη, ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του».
Ολόκληρη η είδηση της κας Αδειλίνη ως εξής:
Σε πρόσφατη τοποθέτησή του πολιτικός αρχηγός, αναπαράγοντας ουσιαστικά αντίστοιχες αναρτήσεις ανωνύμων, κυρίως, διαδικτυακών κηνσόρων, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι: «σήμερα η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται και ζητάει απαντήσεις μετά την αποκάλυψη του θανάτου του γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας». Και διατύπωσε, μεταξύ άλλων, και το πιο κάτω πανηγυρικό ερώτημα, απευθυνόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Γιατί είχε βιαστεί η κα Αδειλίνη και είχε αποκλείσει κάθε σύγκριση της εξαφάνισης του γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας με τα καθήκοντά της; (ενν. της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας)».
Κατόπιν αυτών, οφείλω να δηλώσω δημόσια ότι η κα Σοφία Αποστολάκη, Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, λίγες μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της Βασίλη Καλογήρου, σε επικοινωνία μας, εξέφρασε τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός με τα εισαγγελικά της καθήκοντα. Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε η κα Αποστολάκη και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Αυτός ήταν ο λόγος των ανακοινώσεων στις οποίες προέβησαν στις αρχές Ιανουαρίου και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις οποίες σε ολίγοις στηλιτεύθηκε οποιαδήποτε σύνδεση του οδυνηρού ανθρώπινου περιστατικού της εξαφάνισης του γιου της ανωτέρω συναδέλφου Εισαγγελέως με κάθε μορφής εκμετάλλευση υπό τον μανδύα της δήθεν ενηνέρωσης του κοινού. Σχετική, άλλωστε, είναι και η δήλωση του Γ. Τσούκαλη, ερευνητή της οικογένειας του τότε αγνοούμενου Βασίλη Καλογήρου, που διαλαμβάνεται στο tovima.gr της 25/1/2025, στο άρθρο με τίτλο «Λάρισα: Αγωνία για τον 39χρονο Βασίλη-Συνδέεται η σκέψη με τα Τέμπη;» και την οποία αναφέρω αυτούσια: «Παρά το γεγονός ότι πέρασε ως σενάριο εξαφάνισης στον κοινό νου το επάγγελμα της μητέρας του Βασίλη, επειδή ως εισαγγελέας εφετών είχε αναλάβει την σκέψη των Τεμπών, θα ήθελα να πω ότι και η οικογένεια και εγώ το αποκλείουμε. Είναι κάτι που δεν μας απασχολεί...».
Σε κάθε περίπτωση, ήδη, ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου.
Τι είχε προηγηθεί
Υπενθυμίζεται ότι οι τόνοι στη Βουλή ανέβηκαν το απόγευμα της Τρίτης (18/02), μετά από υπαινιγμούς της αντιπολίτευσης, περί εμπλοκής της κυβέρνησης στον θάνατο του γιου της ανακρίτριας που ερευνά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Βασίλη Καλογήρου. Όπως αναμενόταν, αρχικά η απάντηση του Μάκη Βορίδη ήρθε σε έντονο ύφος, όπως λίγο αργότερα και του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο υπουργός Επικρατείας είχε ναι έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας», Αλέξανδρο Καζαμία, τον οποίο κάλεσε να πει ευθέως ότι «η κράτος σκότωσε έναν άνθρωπο», μην αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς.
Αφορμή του ξεσπάσματος Βορίδη στάθηκαν οι υπόνοιες του Σωκράτη Φάμελλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το «παρών» στην Ολομέλεια και άφησε υπόνοιες περί εμπλοκής της Κυβέρνησης στην σκέψη με την εξαφάνιση και στη συνέχει τον εντοπισμό της σορού του Βασίλη Καλογήρου.
«Αναρωτιέμαι πόσο πια μπορούν να γίνουν ανεκτά τα πράγματα αυτά, οι υπονοούμενα και οι δήθεν υπόνοιες», ανέφερε αρχικά ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε: «Ακούστε έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό με απώλεια ενός ανθρώπου και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Και έρχεται εδώ ο κ. Φάμελλος και αφήνει υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης.
Υπάρχει και συνάδελφος μας, η κα. Χρηστίδου που λέει: ''Τυχαία ή μήνυμα στην Δικαιοσύνη;'' Τι υπονοείτε κ. Φάμελλε σαν να είστε οι χυδαιότεροι των χυδαιότερων τρόλ του διαδικτύου; Υπάρχει όριο στην κατρακύλα σας; Έχετε δηλητηριάσει την κοινωνία με αβάσιμες θεωρίες».
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη από τα έδρανα ο Αλέξανδρος Καζαμίας για να ακολουθήσει ο παραπέρα διάλογος:
Α. Καζαμίας: Είστε σε δύσκολη θέση
Μ. Βορίδης: Εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;
Α. Καζαμίας: Ναι
Μ. Βορίδης: Αφήστε τα ανόητα «ναι» κύριε. Απέναντι στους χυδαίους υπαινιγμούς είμαι εγώ σε δύσκολη θέση; Αν είσαι γενναίος σήκω όρθιος να πεις τι εννοείς. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι. Έχουμε ανεχθεί εδώ μέσα τα πάντα.
Ο. Γεροβασίλη (προεδρεύουσα): Όχι χαρακτηρισμούς...
Μ. Βορίδης: Δεν θα κάνω χαρακτηρισμούς σε βουλευτές που λένε ότι η κράτος έχει δολοφονήσει έναν άνθρωπο; Και λίγα λέω. Αυτό είναι αντιπαράθεση; Να σηκωθείτε και να το πείτε . Πείτε από τι επήλθε ο θάνατος του. Τι υπονοείτε; Είστε σοβαροί να υπονοείτε τέτοια πράγματα; Καταλαβαίνετε που οδηγείτε αυτή την αντιπαράθεση;
Π. Πολάκης: Ποιος είσαι εσύ να μας μαλώνεις
Μ. Βορίδης: Μαλώνω την αθλιότητά και την χυδαιότητα σου και σου λέω ότι δεν είναι ανεκτή. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Θα έρχεστε εδώ θα λέτε ότι η κράτος δολοφόνησε έναν αθώο άνθρωπο και Οι Έλληνες θα καθόμαστε νηφάλια να σας ακούμε; Να σας ακούμε να λέτε ότι ο πρωθυπουργός και η κράτος παρήγγειλε την δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου και όταν θα σας πούμε ότι είστε χυδαίοι λασπολόγοι θα μας μαλώνετε και από πάνω;
Ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μας μιλά και για κράτος δικαίου και ότι σέβονται την δικαιοσύνη μόνο όμως όταν οι αποφάσεις της σας βολεύουν. Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την σκευωρία Νοβάρτις. Που κατηγόρησαν 10 πολιτικούς αντιπάλους για να απαλλαγούν και οι 10. Μας τα λένε αυτοί που έχουν 2 κατηγορούμενους υπουργούς. Σήμερα πρέπει να τους ανεχτούνε να μας λένε ότι οργανώνουμε και δολοφονίες για έναν θάνατο αδόκητο και τραγικό και δεν έχουν υπομονή να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση. Τέτοια είναι η λύσσα η ανυποληψία σας και εκεί οδηγείτε την πολιτική αντιπαράθεση.
Γεωργιάδης: Τη μια μας λέτε παιδεραστές, την άλλη λαθρέμπορους, τώρα δολοφόνους, ως εδώ
Λίγο αργότερα, ξέσπασε και από ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στη σκληρή επίθεση που δέχτηκε η κράτος από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
«Τη μια μας λέτε παιδεραστές, την άλλη λαθρέμπορους, τώρα δολοφόνους - Ως εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος.
«Ο ελληνικός έθνος καταλαβαίνει ότι οδηγείτε την Ελλάδα σε βούρκο», είπε κατονομάζοντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος δήλωσε ότι «πληθαίνουν τα ερωτήματα» μετά τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, επιχειρώντας μια σύνδεση με τις έρευνες για τα Τέμπη με την επίκληση της εισαγγελικής ιδιότητας της μητέρας του.