Σ. Καφούνης (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών): Να συνδυαστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

2 weeks ago 5

Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Αυτή είναι η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπως την εξέφρασε ο πρόεδρός του, Σταύρος Καφούνης μετά την απόφαση για αύξηση στα 830 ευρώ μεικτά. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Καφούνης δήλωσε: «Καλοδεχούμενη κάθε αύξηση η οποία βελτιώνει το οικογενειακό εισόδημα, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας».

‘Αλλωστε, μόνον έτσι θα πραγματοποιηθεί η αναγκαία αύξηση της υποτονικής κίνησης, που έχει καταγραφεί στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Όμως, επειδή δεν γίνεται κοινωνική πολιτική στις πλάτες της επιχειρηματικότητας, αναμένουμε η απόφαση αυτή που υπερβαίνει τις προτάσεις μας, να συνδυαστεί τουλάχιστον με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πλήξουμε άμεσα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και δυστυχώς θα αναγκαστούμε, όπως συνέβη και στο παρελθόν, να  πάρουμε πίσω την αύξηση με πολλαπλάσιο κόστος ή στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουμε να προχωρήσουμε όπως επιθυμούμε και το επόμενο έτος, σε μία περαιτέρω σημαντική βελτίωση των μισθών».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-