Formula 1: Θρίαμβος της Ferrari στην Μελβούρνη

1 month ago 5

Το Grand Prix της Αυστραλίας σηματοδότησε τη διακοπή της ηγεμονίας του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ είδε πρώτος την σημαία στην πίστα της Μελβούρνης, μπροστά από τον συμπαίκτη του στη Ferrari, τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ.

Vamos Carlos!

Catch up with all the drama Down Under #F1 #AusGP

— Formula 1 (@F1) March 24, 2024

Ο τρίτος αγώνας της σεζόν στη Formula 1 χαρακτηρίστηκε από την αποχώρηση του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή, με αποτέλεσμα η πίστα Albert Park, στην καρδιά της Μελβούρνης, να μην αποτελέσει το σκηνικό της δέκατης συνεχούς νίκης για τον «Mad Max».

Για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, επίσης στην Αυστραλία, ο ηγέτης του παγκόσμιου πρωταθλήματος έπρεπε να αποσυρθεί λόγω προβλήματος στην πέδηση της RB20 του.

Αφού κέρδισε εύκολα στους δύο πρώτους γύρους της σεζόν, στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία, ο Ολλανδός πέτυχε την 35η pole position το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των προκριματικών.

REUTERS/Jaimi Joy

Και θα μπορούσε λογικά να ελπίζει ότι θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των 10 συνεχών νικών που είχε από πέρυσι, τερματίζοντας εκείνο του Γερμανού Σεμπάστιαν Φέτελ (9 σερί νίκες το 2013).

Αλλά αν και κατάφερε να κρατήσει τα ηνία του αγώνα όταν έσβησαν τα φώτα είδε τον Σάινθ να τον ξεπερνά στον δεύτερο γύρο, πριν ειδοποιήσει την ομάδα του λίγες στιγμές αργότερα ότι «μπλε καπνός» έβγαινε από το αυτοκίνητό του.

«Μόλις έσβησαν τα φώτα το δεξί φρένο έκλεισε, οπότε το αυτοκίνητο ήταν δύσκολο να οδηγηθεί από την αρχή», εξήγησε στη συνέχεια ο Φερστάπεν, ο οποίος δεν είχε αποσυρθεί για 43 GP. Ο Ολλανδός παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος, αλλά ο Λεκλέρ πέρασε δεύτερος με μόλις 4 βαθμούς πίσω από τον ηγέτη (51 πόντοι έναντι 47).

Όπως στην Σιγκαπούρη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου τελείωσε το πρώτο σερί δέκα νικών του Φερστάπεν, ο Κάρλος Σάινθ, που μόλις επέστρεψε από την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας πριν από 15 ημέρες, σημείωσε στην Αυστραλία την τρίτη νίκη του στη F1, μετά τη Σιγκαπούρη το 2023 και το Silverstone το 2022.

«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, φυσικά δεν ήταν ο πιο εύκολος αλλά ήμουν σε μεγάλο μέρος του αγώνα μόνος μου, οπότε μπορούσα να διαχειριστώ τον ρυθμό, να διαχειριστώ τα ελαστικά», είπε ο Ισπανός κατά την άφιξη. Νικητής μπροστά από τον Λεκλέρ, το δίδυμο πρόσφερε στην Ferrari το πρώτο της «διπλό» μετά το GP του Μπαχρέιν, το 2022.

«Είναι ωραία αίσθηση, ειδικά για την ομάδα», είπε ο Λεκλέρ, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τον Βρετανό Λάντο Νόρις. τρίτος στο τιμόνι της McLaren του. Ο συμπαίκτης του, ο Αυστραλός Όσκαρ Πιάστρι, απέτυχε ελάχιστα να βρεθεί στο βάθρο στο τέλος του αγώνα, που σημαδεύτηκε από το εντυπωσιακό ατύχημα του Τζορτζ Ράσελ.

REUTERS/Mark Peterson

Ο Βρετανός χτύπησε σε τοίχο πριν καταλήξει στην αριστερή πλευρά του μονοθεσίου του, που σταμάτησε στη μέση της πίστας. Ένα ατύχημα χωρίς σωματικές συνέπειες για τον οδηγό κι ένας αγώνας που η Mercedes θέλει να ξεχάσει, αφού νωρίτερα ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον αποσύρθηκε λόγω προβλήματος στον κινητήρα.

Μετά τον τέταρτο, Πιάστρι, ακολούθησε η Red Bull του Μεξικανού Σέρχιο Πέρες. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), αλλά τελικά κατετάγη 8ος επειδή έλαβε ποινή 20 δευτερολέπτων για το ατύχημα του Ράσελ, προς όφελος του Καναδού Λανς Στρολ (Aston Martin) και του Γιαπωνέζου Γιούκι Τσουνόντα (Racing Bulls), που ήταν 7ος.

Avustralya GP & Serhan Acar’ın Anlatımıyla#Formula1 #AusGP pic.twitter.com/oa4Jky1Vpt

— Master Halil #44 (@wDarkNight0) March 24, 2024

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-