Βρετανία: Η μεγαλύτερη οικογένεια με 22 παιδιά και 10 εγγόνια

1 month ago 5

Αφού μεγάλωσε 22 παιδιά,θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι η Sue Radford θα ανυπομονούσε να χαλαρώσει όταν το μικρότερο θα έφευγε από το σπίτι.

Αντί αυτού, η Sue, η οποία έχει περάσει 16 χρόνια της ζωής της έγκυος, αποκαλύπτει ότι θα ήθελε πολύ να μεγαλώσει την οικογένειά της και να υιοθετήσει ένα παιδί. Η ίδια εξηγεί: «Λατρεύουμε να περιτριγυριζόμαστε από παιδιά, οπότε θα ήθελα πολύ να υιοθετήσω ή να γίνω ανάδοχος. Δεν θα αποκτήσουμε άλλα δικά μας, οπότε είναι σίγουρα κάτι που θα σκεφτόμασταν όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μας».

Καθώς ένα άλλο από τα μεγαλύτερα παιδιά της φεύγει από το σπίτι, η Sue παραδέχεται ότι η δυναμική της οικογένειας αλλάζει. «Όταν άρχισαν να φεύγουν, ήταν δύσκολο και περίεργο να μην τους έχω όλους μαζί», περιγράφει.«Φοβάμαι στη σκέψη ενός άδειου σπιτιού, αλλά ξέρω ότι θα συμβεί μια μέρα. Δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα παιδιά σου – όταν τα αγαπάς, πρέπει να τα αφήνεις να ζήσουν τα όνειρά τους», προσθέτει.

Πώς ξεκίνησε η δημιουργία της μεγάλης οικογένειας

Η ιστορία αγάπης της Sue και του συζύγου της Noel ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια όταν γνωρίστηκαν ως έφηβοι στο Kendal στην περιοχή Lake District. Παντρεύτηκαν το 1992, όταν η Sue ήταν 17 ετών και ο 34χρονος σήμερα γιος της Chris, είχε ήδη έρθει στον κόσμο.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε η μεγαλύτερη οικογένεια της Βρετανίας, αλλά σχεδιάζαμε να αποκτήσουμε μόνο τρία παιδιά», λέει γελώντας η Sue.

«Είμαστε εθισμένοι στα παιδιά», αστειεύεται.

Εκτός από τον Chris, το ζευγάρι έχει αποκτήσει τους/τις: Sophie, 29, Chloe, 28, Jack, 26, Daniel, 24, Luke, 22, Millie, 22, Katie, 20, James, 19, Ellie, 18, Aimee, 17, Josh, 16, Max, 14, Tillie, 13, Oscar, 11, Casper, 10, Hallie, 8, Phoebe, 7, Archie, 6, Bonnie, 4 και Heidie, 3. Έχασαν επίσης έναν γιο, τον Alfie, ο οποίος γεννήθηκε νεκρός το 2014. Αλλά η 48χρονη Sue, η οποία είναι επίσης γιαγιά 10 εγγονιών, αποκαλύπτει χωρίς έκπληξη ότι με τόσα πολλά παιδιά, δεν ήταν όλα απλά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια

Το 2000, το ζευγάρι επέκτεινε το ήδη επιτυχημένο αρτοποιείο του σε νέες εγκαταστάσεις, όμως το εγχείρημα απέτυχε και η μητέρα παραδέχεται ότι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κινδυνεύοντας «να χάσουν τα πάντα». «Σχεδόν χρεοκοπήσαμε και πιστεύαμε ότι θα χάναμε το σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απλώς συνέχισα να σκέφτομαι: Δεν υπάρχει διέξοδος από αυτό και πραγματικά δεν βλέπω πώς μπορεί να επιβιώσει ο γάμος μας. Η κατάσταση αυτή τότε είχε τον αντίκτυπό της σε εμένα και τον σύζυγό μου. Κοιτάζοντας πίσω τώρα, μπορώ να πω ότι δεν θα χωρίζαμε, αλλά όταν βρίσκεσαι σε αυτή την πιεστική κατάσταση, είναι δύσκολο να δεις τη διέξοδο».

«Υπήρχαν μέρες που σκεφτόμουν: «Αυτό είναι, αφήνω την επιχείρηση και τον Noel, απλά δεν μπορώ να το κάνω άλλο. Αλλά ο γάμος μας ήταν πάντα ισχυρός και το να έχουμε τα παιδιά, μάς κράτησε ενωμένους. Μείναμε μαζί και τα καταφέραμε. Ήταν βουλιάζουμε ή κολυμπάμε και επιλέξαμε να κολυμπήσουμε».

Φυσικά, το να είσαι γονιός 22 παιδιών έχει τις δικές του πιέσεις, με το ζευγάρι να παραδέχεται ότι μετά βίας προλαβαίνει να κάνει μια σωστή συζήτηση. Η Sue ξυπνά στις 7 το πρωί για να ξεκινήσει να φτιάχνει πρωινό, ενώ ο  Noel έχει ήδη πάει στη δουλειά και όταν επιστρέφει, βοηθά.

«Κάποια από τα παιδιά θέλουν χυλό, λίγα δημητριακά, τοστ», προσθέτει. «Τους βάζουμε να κάνουν τα πράγματα με μια συγκεκριμένη σειρά – οι μεγαλύτεροι ανεβαίνουν στον επάνω όροφο για να ετοιμαστούν ενώ εγώ βοηθάω τους μικρότερους».

Η Sue στη συνέχεια τακτοποιεί το σπίτι και πλένει- η οικογένεια έχει δύο πλυντήρια ρούχων για να αντεπεξέλθει και χρειάζονται τουλάχιστον πέντε πλύσεις σε μια μέρα.

Και η μέρα είναι σίγουρα μακρά… Όταν τα παιδιά πέφτουν για ύπνο, μια μητέρα 22 παιδιών έχει ακόμη πολλά να κάνει όπως να τους ετοιμάσει τα ρούχα για την επόμενη ημέρα. Ευτυχώς, κανένα από τα παιδιά δεν έχει ιδιοτροπίες στο φαγητό, οπότε όλοι τρώνε τα ίδια.

Φυσικά στο σπίτι υπάρχουν δύο ψυγεία ενώ υπολογίζουν οτι χρειάζονται 450 λίρες την εβδομάδα μόνο για το φαγητό της οικογένειας.

Όσο για το μυστικό του γάμου ενός ζευγαριού με 22 παιδιά; Η Sue υποστηρίζει: «Δεν θεωρούμε ο ένας τον άλλον δεδομένο, είμαστε ο καλύτερος φίλος του άλλου και προσπαθούμε να βγαίνουμε ραντεβού μια φορά το μήνα – εξάλλου έχουμε έτοιμες μπέιμπι σίτερ, τις μεγαλύτερες κόρες μας!».

Εκτός από μια ακμάζουσα επιχείρηση αρτοποιίας – και την τηλεοπτική τους εκπομπή 22 Kids & Counting τώρα στην τέταρτη σεζόν της – το ζευγάρι έχει μια σειρά επιτυχημένων καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από το TikTok έως το Insta, το Facebook και το YouTube. Αυτό έχει τα καλά του και τα κακά του. Θαυμαστές πχ πλησιάζουν το σπίτι τους και τραβούν φωτογραφίες ενώ τα παιδιά βρίσκονται στον κήπο και παίζουν . Η οικογένεια βρίσκεται πλέον σε διαδικασία μετακόμισης σε μια πιο απομονωμένη ιδιοκτησία προκειμένου να αποφύγει τέτοια περιστατικά.

Και υπάρχει φυσικά και το γνωστό διαδικτυακό μίσος, από προσωπικές επιθέσεις μέχρι εικασίες για το πώς το ζευγάρι τα βγάζει πέρα οικονομικά με τα παιδιά και τις διακοπές του. Η Sue λέει: «Οι άνθρωποι απλώς βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα. Η εταιρεία μας είναι πολύ επιτυχημένη. Δουλεύουμε σκληρά, αλλά δεν είμαστε εκατομμυριούχοι! Θέλουμε απλώς να μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή ζωή».

«Η νοοτροπία μου άλλαξε όταν πέθανε ο πατέρας μου. Σκέφτηκα, αν θέλουμε να μπορούμε να πάμε διακοπές, τότε γιατί να σκεφτούμε τι θα πουν οι άλλοι; Πρέπει να ζεις τη ζωή όπως θέλεις και όχι όπως θέλουν οι άλλοι να τη ζήσεις. Αν είσαι χαρούμενος και τα παιδιά είναι χαρούμενα, τότε τι σημασία έχει τι σκέφτεται κάποιος άλλος;».

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-