Η Αθήνα ζει τα πιο λαμπερά Χριστούγεννα των τελευταίων ετών – στον απόηχο της απονομής των Αστεριών Michelin, το Gallina, που πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα προτεινόμενα εστιατόρια του Οδηγού, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η αίσθηση κοσμοπολιτισμού επιστρέφει δυναμικά στην πρωτεύουσα.
Στη σάλα του Γεύση, Τέχνη και Design ισορροπούν αρμονικά σε μια εξίσωση που έχει στόχο να χαρίσει απόλαυση και να χτίσει αναμνήσεις – το Gallina, άλλωστε, αποτελεί μια πολυαισθητηριακή εμπειρία.
Οι φετινές γιορτές συμπίπτουν με τα πρώτα γενέθλια του εστιατορίου, οπότε ο στολισμός που συνδυάζεται άψογα με την μοντέρνα επίπλωση, το φτιαγμένο στο χέρι μωσαϊκό από ελληνικό μάρμαρο και τα έργα τέχνης σύγχρονων καλλιτεχνών διεθνούς φήμης, έχει αυτή τη χρονιά διπλή σημασία.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως κάθε βράδυ οι καλεσμένοι επιλέγουν το σημείο όπου θα απολαύσουν το δείπνο τους – στα τραπέζια του ισογείου ή στη μπάρα που κοιτάζει προς την ανοικτή κουζίνα.
Φυσικά, για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, στον όροφο με την επιβλητική συλλογή κρασιών του Gallina, υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι που μπορεί να φιλοξενήσει παρέες έως 14 άτομα.
Στα περί γαστρονομίας τώρα: το μενού στο Gallina γενικά έχει φανερές επιρροές από τη γαλλική κουζίνα και ορισμένες σκανδιναβικές πτυχές, ενώ δεν λείπουν τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Αυτές τις ημέρες, προτείνουν ένα festive a la carte menu που περιλαμβάνει στο καλωσόρισμά του πέντε διαφορετικές επιλογές σε finger food, όπως για παράδειγμα στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας, πατέ συκωτιού σε brioche και αθηναϊκή σαλάτα σε croustade. Πρόκειται για μικρά πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει στην αρχή του δείπνου ή ακόμη και μεμονωμένα, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί ή ένα cocktail μετά τα γιορτινά ψώνια στο κέντρο της πόλης.