Μαρία Ζαχάροβα: Τα βάζει με τη Δύση για τον θάνατο του Ναβάλνι

2 months ago 6

Με αφορμή τον θάνατο του σφοδρού επικριτή του Ρώσου προέδρου, Αλεξέι Ναβάλνι, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τα έβαλε ξανά με την Δύση.

Τον θάνατο του Ναβάλνι, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι «αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο και σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του».

«Η Δύση έχει ήδη έτοιμα τα συμπεράσματά της»

Η άμεση αντίδραση των ηγετών του ΝΑΤΟ στο θάνατο του Ναβάλνι με τη μορφή άμεσων κατηγοριών κατά της Ρωσίας είναι αυτοαποκαλυπτική, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ενώ δήλωσε τόνισε ότι «η ιατροδικαστική εξέταση δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, αλλά η Δύση έχει ήδη έτοιμα τα συμπεράσματά της».

Το πρώτο σχόλιο του Κρεμλίνου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με τον θάνατο του φυλακισμένου αντιφρονούντα.

Όπως πρόσθεσε, δεν έχει πληροφορίες για το θέμα.

Εκπρόσωπος Ναβάλνι: Αν αληθεύει η είδηση, τότε τον σκότωσε ο Πούτιν

Η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του και πρόσθεσε ότι ο δικηγόρος του Ναβάλνι ταξιδεύει προς την φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο.

Την ίδια δήλωση με την Γιάρμις έκανε και ο βοηθός του Ναβάλνι: «Οι ρωσικές αρχές δημοσιοποιούν μια ομολογία ότι σκότωσαν τον Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή. Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το επιβεβαιώσουμε ή να αποδείξουμε ότι αυτό δεν αληθεύει», έγραψε στο Χ ο Λεονίντ Βολκόφ. «Δεν έχουμε καμία βάση να πιστεύουμε την κρατική προπαγάνδα», έγραψε ο Βολκόφ προσθέτοντας ότι «αν αληθεύει η είδηση, τότε ο Πούτιν είναι αυτός που σκότωσε τον Ναβάλνι».

#BREAKING Russian opposition leader Alexei Navalny died in prison: Russian agencies pic.twitter.com/s5zF1sNWK4

— AFP News Agency (@AFP) February 16, 2024

Στα τέλη Ιανουαρίου, είχε γίνει γνωστό ότι ο Ναβάλνι είχε τεθεί σε απομόνωση επειδή «συστήθηκε λανθασμένα» σε φρουρό, όπως δήλωσε τότε η εκπρόσωπός του, Κίρα Γιάρμις. Αυτή ήταν η 25η φορά που ο Ναβάλνι τέθηκε σε απομόνωση, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του.

Ο Ναβάλνι κατήγγειλε επανειλημμένα ότι οι κατηγορίες εις βάρος του ήταν κατασκευασμένες, με στόχο να τον κρατήσουν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Geopolitics Live 

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-