Οικία για γάτες κατασκεύασε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου

4 weeks ago 4

Παράδειγμα προς μίμηση, για τους ζωόφιλους, που ανησυχούν για την ζωή κυρίως των τετράποδων, αν και η ζωοφιλία δεν σταματά ούτε μπροστά στα πιο τρομακτικά θηρία.   

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δήμητρα Λαχουρή, επισκέφτηκε στην Καλλονή μια οικία που διαφέρει από τις άλλες, ως προς την κατασκευή της, αλλά και το σύνολο των ενοίκων της.

Ο Ταξίαρχος Βέρρος, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ως πολίτης υιοθέτησε, στείρωσε, περιέθαλψε, και σιτίζει περισσότερες από 40 γάτες.

Ίσως φταίει η αδιαφορία των ανθρώπων, ίσως οι δικές του ευαισθησίες εμπότισε με τα φιλόζωα αισθήματά του την πολυμελή οικογένεια του που φροντίζει τα αδέσποτα της πόλεως.

Οικία για γάτες κατασκεύασε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου

Κάθε μια με τις ιδιαιτερότητες της, τον χαρακτήρα της και το όνομά της είναι ξεχωρισή για τον δήμαρχο, που δεν έμεινε στα λόγια. Μια ξεχωριστή κατασκευή στο σπίτι του, προσφέρει καταφύγιο σε γάτες, που απολαμβάνουν την θαλπωρή και την αναζητούν, παρά την ενστικτώδη ανεξαρτησία τους. Μια πολυκατοικία – Πολύ…cat…οικία, λέξη που παίζει με την αγγλική γλώσσα, μια  κατασκευή 18 δωματίων για τις γάτες που συχνάζουν στην αυλή του.

Οικία για γάτες κατασκεύασε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρο. Ο δήμος είναι αγροτικός, και ως εκ τούτου διαθέτει πολλά αδέσποτα. Με αυτό το σκεπτικό, κατασκευάζεται ένα καταφύγιο ζώων που θα λειτουργήσει σύντομα και θα φιλοξενεί κάθε είδους τετράποδο, που βρίσκεται στο έλεος των φυσικών συνθηκών και της ανθρώπινης αδιαφορίας. Σε περίπου δυο εβδομάδες θα αρχίσει και η ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία, προκειμένου η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί σε αυτά τα θέματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-