Γλυπτό από καμένους κορμούς δέντρων του δάσους της Δαδιάς στο Σουφλί

1 week ago 16

Αποκαλύφθηκε και φωτίστηκε χθες το βράδυ ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης, στο Σουφλί, ένα γλυπτό που έχει δημιουργηθεί από καμένους κορμούς δέντρων από το δάσος της Δαδιάς. Ένα έργο με μοναδική αισθητική ομορφιά.

Οι φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών εμπνεύστηκαν από την περιοχή και έπειτα από προτροπή από τους τοπικούς φορείς το φιλοτέχνησαν. Το γλυπτό βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Σουφλίου για να θυμίζει τι συνέβη πριν από μερικούς μήνες, αλλά και την προηγούμενη χρονιά, που πάλι καταγράφηκαν φωτιές, ενώ παράλληλα συμβολίζει και την ελπίδα ότι θα γίνει και πάλι όπως και πριν, πράσινο το δάσος της Δαδιάς.

Γλυπτό από καμένους κορμούς δέντρων του δάσους της Δαδιάς στο Σουφλί

Ο Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μετάξης, «Χρυσαλλίδα» μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το δημιούργημα που κοσμεί την περιοχή. «Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον περσινό Δεκέμβρη, όταν προηγήθηκε μια κουβέντα με την πρύτανη της ανωτάτης σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και μελών του φοιτητικού συλλόγου μας και έγινε αποδεκτή η πρόταση, ώστε να έρθει μια ομάδα φοιτητών και να δημιουργήσουν ένα γλυπτό, ένα μνημείο που θα μας θυμίζει αυτή τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά, το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και το πως πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά προς το περιβάλλον. Παράλληλα δίνει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, καθώς μέσα από αυτή τη φωτιά περιμένουμε την αναγέννηση. Το δάσος άρχισε να δείχνει θετικά σημάδια, κι ελπίζουμε ότι δεν θα ξανακαεί. Στην ουσία ο χώρος που έχει στηθεί το μνημείο αυτό, βρίσκεται σε ένα φυσικό δέντρο που είναι εν ζωή, και τα δύο δέντρα συνομιλούν μεταξύ τους και δίνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Το γλυπτό έχει γίνει από κορμούς από το δάσος της Δαδιάς Λευκίμμης, Σουφλίου, το οποίο σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς και έχει τοποθετηθεί στο σημείο έτσι ώστε να φαίνεται μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, και να δείχνει τη συνέχειά του με το καινούριο», όπως ανέφερε ο κ.Τσακίρης μεταξύ άλλων.

Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν από το δήμο Σουφλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» στο Πάρκο πλησίον της Νότιας Εισόδου Σουφλίου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-