Σεισμός στις Στροφάδες: Συγκαλείται το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας για ελέγχους σε κτήρια

3 weeks ago 9

Μιλώντας στο ilialive.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, λίγα λεπτά μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση δήλωσε ότι δόθηκαν εντολές για τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια, γίνονται έλεγχοι και ως στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

«Συγκαλέσαμε τώρα αμέσως το συντονιστικό να συνεδριάσουμε, ήδη δώσαμε εντολή εκκένωσης για το διοικητήριο και έχω στείλει ήδη τις τεχνικές υπηρεσίες να ελέγξουν το διοικητήριο, τα δικαστήρια Πύργου Αμαλιάδας και το Λιμεναρχείο διατί είχαν δώσει κάποια προβλήματα παλιότερα» είπε ο κ. Κοροβέσης.

«Με εντολή μου επίσης εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους σήμερα όλα τα σχολεία του νομού. Όσα παιδάκια δεν μπορούν να απομακρυνθούν τώρα αμέσως λόγω αντικειμενικών δυσκολιών ως το πέρας του ωραρίου θα παραμείνουν στο προαύλιο υπό την επιτήρηση των δασκάλων και καθηγητών» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΜΑΚ και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου καθώς και η 6η Ε.Μ.Α.Κ έπειτα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5.7 στην κλίμακα Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε στις 09:12 σήμερα 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών, σε θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων, σύμφωνα με είδηση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ως στιγμής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν τώρα αμέσως όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με σκέδαση στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-