H Haas F1 παρουσίασε τα χρώματά της για το 2024

2 months ago 10
FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 02.02.2024 | 16:56

HAAS F1 MEDIA HAAS 2024 HAAS F1 MEDIA

Η αμερικανική ομάδα της Formula 1 αποκάλυψε το χρωματισμό που θα έχει το νέο της μονοθέσιο VF-24, για το πρωτάθλημα του 2024, όταν αυτό κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Σίλβερστοουν στις 11 Φεβρουαρίου.

Η Haas F1 βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν θα ηγείται από τον Γκούντερ Στάινερ - ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα πριν από λίγες εβδομάδες, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Σιμόνε Ρέστα. Τη θέση του Στάινερ πήρε ο μέχρι πρότινος διευθυντής μηχανολογίας Αγιάο Κομάτσου.

Μετά τη σημερινή παρουσίαση των νέων χρωμάτων της για το 2024, που δεν διαφέρουν και τόσο από εκείνα της περσινής σεζόν, η Haas F1 θα αποκαλύψει τη νέα VF-24 κατά τη διάρκεια της ημέρας δοκιμών που έχει προγραμματίσει να κάνει στην αγγλική πίστα του Σίλβερστοουν στις 11 Φεβρουαρίου.

HAAS F1 MEDIA HAAS 2024 HAAS F1 MEDIA

Με το νέο αυτό μονοθέσιο ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζιν Χάας, ελπίζει να βελτιωθεί η απόδοσή της και να έχει φέτος την ανταγωνιστικότητα για να μην τερματίσει ξανά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας - γεγονός που εν πολλοίς επέφερε τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Στάινερ. Ο βασικός τομέας που χρίζει βελτίωσης φέτος είναι της διαχείρισης των ελαστικών στις συστοιχίες γύρων του αγώνα.

Η VF-24, όπως φάνηκε σήμερα, θα έχει περισσότερες μαύρες επιφάνειες. Είναι κάτι που συνηθίζεται από τις ομάδες τα τελευταία χρόνια, να αφήσουν πολλές επιφάνειες με γυμνά (μαύρα) ανθρακονήματα, ώστε να γλιτώσουν έστω και τα ελάχιστα γραμμάρια της μπογιάς από το συνολικό βάρος του μονοθεσίου.

HAAS F1 MEDIA HAAS 2024 HAAS F1 MEDIA

“Ανυπομονώ να δω τη VF-24 να κινείται και να αγωνίζεται - κι αυτό είναι συναίσθημα που μοιράζομαι με τους συνεργάτες μας και με όλη την ομάδα” είπε ο Τζιν Χάας. “Με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και τον Κέβιν Μάγκνουσεν γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα σπουδαίο δίδυμο οδηγών. Η εμπειρία τους θα είναι πολύτιμη ξανά, καθώς θα προχωράμε το πρόγραμμά μας στη χρονιά. Αξιοποιήσαμε το χειμώνα για να θέσουμε τις διαδικασίες που θα μας κάνουν καλύτερους και τελικά θα βελτιώσουν την απόδοσή μας. Σύντομα θα δούμε πώς τα καταφέρνουμε”, πρόσθεσε ο Αμερικανός.

Ο Κομάτσου, από την πλευρά του, είπε ότι η ομάδα έχει εν αρχή ρεαλιστικούς στόχους από τη VF-24, και εξήγησε ότι “στο ξεκίνημα, τουλάχιστον, περιμένουμε ότι θα βρισκόμαστε προς την ουρά της εκκίνησης, αν όχι στο τέλος της”. Ο Ιάπωνας άφησε να εννοηθεί ότι η εξέλιξη της νέας VF-24 έμεινε πίσω από τον προκάτοχό του λόγω εσφαλμένης επιλογής να αφιερωθούν οι πόροι και ο χρόνος της περσινής VF-23 το Φθινόπωρο, από το GP του Τέξας και μετά.

Η Haas F1, παράλληλα με την παρουσίαση των χρωμάτων, ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρώην επικεφαλής σχεδιαστής της Αντρέα ντε Ζόρντο αναβαθμίστηκε στη θέση του τεχνικού διευθυντή που άφησε ο Σιμόνε Ρέστα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-