Μόσχα: Έντεκα συλλήψεις, συνεχίζονται οι έρευνες - Νέα συγκλονιστικά βίντεο από το μακελειό

1 month ago 4

Το τελευταίο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει υποστεί επεξεργασία λόγω των σκληρών εικόνων που μεταδίδει, καθώς καταγράφονται σοροί θυμάτων να κείτονται στο έδαφος.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν με τα ως στιγμής στοιχεία 3 παιδιά. Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 62 άνθρωποι ενώ έχουν τραυματιστεί 145, με την κατάσταση της υγείας αρκετών εξ αυτών να είναι κρίσιμη.

Σε ανάπτυξη οι έρευνες

Την ίδια ώρα, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, μετά την ανάληψη της ευθύνης του χτυπήματος από τον ISIS.

Οι ρωσικές Αρχές έχουν προχωρήσει ως στιγμής στη τσάκωμα 2 υπόπτων στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, μετά την καταδίωξη οχήματος. Σε ανάρτησή του στο Telegram ο βουλευτής Αλεξάντερ Κινστάιν τόνισε πως επιπλέον 2 ύποπτοι διέφυγαν στο δάσος.

Νωρίτερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από τους φερόμενους ως δράστες μέσα στο λευκό όχημα, με το οποίο διέφυγαν αφού σκόρπισαν τον θάνατο.

Διευκρινίζεται ότι στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι PM, μια γεμιστήρα για ένα τυφέκιο AKM και διαβατήρια πολιτών του Τατζικιστάν.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία ερευνά μεγάλα εγκλήματα, δήλωσε ότι άνοιξε έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια.

Το χρονικό

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Ένας μουσικός παραγωγός που βρισκόταν στα καμαρίνια, αφηγήθηκε ότι «λίγο πριν από την έναρξη» της συναυλίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και κραυγές και είδε πανικόβλητους θεατές που έτρεξαν να βγουν έξω.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες και αφότου τμήμα της οροφής κατέρρευσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στους τραυματίες.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-