Κοζάνη: Πήραν τους κωδικούς e-banking 60χρονου και μετέφεραν στον λογαριασμό τους 2.300 ευρώ

1 month ago 7

Φωτογραφία: pixabay

31/01/2024 11:15

|

THESTIVAL TEAM

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 60χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 60χρονος κατήγγειλε ότι αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) του, ενώ στη συνέχεια μετέφερε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ από το λογαριασμό του 60χρονου σε έτερο λογαριασμό.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 36χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου και ενός 51χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-