Η «λατρεία Τραμπ» γνωρίζει μόνο έναν Θεό στην Αμερική

2 months ago 9

Σε παράσταση για τον… Τραμπ εξελίσσεται πλέον η αναμέτρηση για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την αποχώρηση από την κούρσα του φιλόδοξου κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, που δήλωσε επίσης την υποστήριξή του στον αγαπημένο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υπερσυντηρητικός κυβερνήτης της Φλόριντα έκανε την ανάγκη φιλοτιμία καθώς ήταν περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον Τραμπ στην πρώτη προκριματική αναμέτρηση στην Αϊοβα και η καμπάνια του ξέμεινε από …χρήματα.

Αυτό σημαίνει ότι στις αυριανές προκριματικές εκλογές της στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ θα υπάρξει μονομαχία μεταξύ του πρώην προέδρου με την μοναδική, εναπομείνασα ανταγωνίστριάς του, της μετριοπαθούς Νίκ Χέιλι. Η 52χρονη πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ και επίσης πρώην, κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας. έχοντας έρθει τρίτη στην Αϊόβα (19% των ψήφων), θα μπορούσε να επωφεληθεί από την υποστήριξη πολλών ανεξάρτητων και λιγότερο συντηρητικών ψηφοφόρων στο Νιου Χάμσαϊρ. Αν ηττηθεί, η εκστρατεία της θα μπορούσε επίσης να τελειώσει αύριο. Ο Τραμπ έχει βέβαια να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο για να μην αναφέρουμε τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι πολυάριθμές νομικές διώξεις εναντίον του.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ρον ΝτεΣάντις δεν θα γινόταν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές», λέει στην «Ναυτεμπορική» πολύπειρος Αμερικανός δημοσιογράφος, στην Ουάσιγκτον.  «Η μόνη του επιτυχία σε αυτόν τον ενοχλητικό αγώνα είναι ότι έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμα πιο δυνατό. Ο Ντε Σάντις ηγήθηκε μιας καταστροφικής υπερσυντηρητικής εκστρατείας που δεν απογειώθηκε ποτέ.Εχοντας επίγνωση ότι δεν είχε καμία πιθανότητα, εγκατέλειψε την κούρσα  πριν από τις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χάμσαϊρ, καθώς οι δημοσκοπήσεις του έδιναν μόλις το 10%», προσθέτει ο Αμερικανός δημοσιογράφος που διαθέτει σημαντικές προσβάσεις στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Οδυνηρό τέλος

«Είναι ένα οδυνηρό τέλος για έναν υποψήφιο που προσπάθησε να αποδείξει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τις πολιτικές του πολιτιστικού συντηρητισμού και του απομονωτισμού, χωρίς το χάος που χαρακτηρίζει τον Τραμπ», εξηγεί και προσθέτει: Ο ΝτεΣάντις εκτίμησε λάθος την αντοχή του πρώην προέδρου Τραμπ και υπερεκτίμησε τις δικές του πολιτικές δεξιότητες.

Και τώρα ο Τραμπ, που θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, βλέπει τη θέση του να ενισχύεται από την αποχώρηση του Ντε Σάντις. «Μια νέα έκδοση της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Τραμπ και του Δημοκρατικού εν ενεργεία προέδρου Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου γίνεται όλο και πιο πιθανή».

Ισχυρή απήχηση

Η απήχηση του Τραμπ παραμένει πολύ ισχυρή μεταξύ των Ρεπουμπλικανών. Στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ, η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ θύμιζε πολύ περισσότερο… ροκ συναυλία, παρά  πολιτική συγκέντρωση. Χιλιάδες υποστηρικτές του, περίμεναν τον πρώην πρόεδρο στους  -8 βαθμούς Κελσίου για περισσότερες από τρεις ώρες, για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολιτικό τους ήρωα.

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Στις ουρές, οι υποστηρικτές του Τραμπ δεν συζητούν τις πολιτικές του θέσεις, αλλά μάλλον εικάζουν ποιον θα κοροϊδέψει ο πρώην πρόεδρος στην ομιλία του. «Είναι μια δυναμική που είναι απαράμιλλη και φαίνεται να αιχμαλωτίζει τους πάντες, από έφηβους μέχρι παππούδες και γιαγιάδες. Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα της συγκέντρωσης είναι επίσης χαλαρή. Οι άνθρωποι χορεύουν, τραγουδούν και περιμένουν τον Τραμπ, που πιστεύουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τη σημερινή παρακμή της Αμερικής. Λατρεύουν τον Τραμπ ως Θεό!

Οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι δυσαρεστημένοι με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Κατηγορούν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για κατάχρηση του δικαστικού συστήματος προκειμένου να εξαλείψει τον  πολιτικό αντίπαλο.

Ενάντια στους μετανάστες

Το κυρίαρχο αίτημα πάντως των οπαδών του Τραμπ είναι να σταματήσει πλήρως η σημερινή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, οδηγεί σε μεγαλύτερη εγκληματικότητα.

Αυτά είναι τα θέματα που ο πρώην πρόεδρος πραγματεύεται και επικρίνει από το βήμα στις συγκεντρώσεις του. «Ο Τραμπ αναγκάζεται να διακόπτει τις ομιλίες του συνεχώς επειδή οι υποστηρικτές του φωνάζουν «ΗΠΑ! ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ! ΗΠΑ!»», λένε στη «Ν» Ελληνοαμερικανοί που έχουν παρακολουθήσει τις συγκεντρώσεις. Αντίθετα, «οι  συγκεντρώσεις της Χέιλι θυμίζουν πάρτι για …καφέ. Πολύ λίγοι άνθρωποι φορούν ρούχα με το όνομα της Χέιλι. Λίγο το χειροκρότημα, λείπει ο ενθουσιασμός. Η Χέιλι προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την εκστρατεία της με το σκεπτικό ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο», τονίζουν στη «Ν» οι ίδιες πηγές.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι αμφιβάλλουν πάντως. Ακόμα κι αν δεν τους αρέσει πραγματικά ο Τραμπ, θα ψηφίσουν τελικά τον κορυφαίο υποψήφιο του κόμματος. Και αυτό θα πρέπει να ανησυχεί τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-