Η ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτου είναι τώρα εφικτή για όλη την Ελλάδα

3 months ago 27
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ 19.01.2024 | 13:19

Psifiaki metavivasi Psifiaki metavivasi K.BOIDANIS

Τη δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR, με τους οποίους μπορούν να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking, έχουν από 15/1/2024 οι πολίτες και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η δράση αποτελεί μέρος του συνολικού συνεχιζόμενου έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των δύο συναρμόδιων υπουργείων. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών.

teli kykloforias gia metavivasi teli kykloforias gia metavivasi GOV.GR

Η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων είναι διαθέσιμη είτε στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Η διαδικασία πληρωμής μέσω του web/mobile banking με κωδικό RF/QR είναι ιδιαίτερα απλή. Με την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών, η διαδικασία μεταβίβασης οχήματος απλοποιείται και γίνεται ασφαλέστερη.

Τα οφέλη από την εξέλιξη αυτή είναι πολλαπλά, μια και έχουν να κάνουν με την απλούστευση, την επιτάχυνση και την αναβάθμιση της ασφάλειας των συναλλαγών, την άμεση ενημέρωση της Περιφέρειας για την εξόφληση των τελών, την εξασφάλιση της ορθότητας των στοιχείων των πληρωμών αλλά και την παροχή στους πολίτες κοινής εμπειρίας με τις υπόλοιπες πληρωμές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η υλοποίηση και διάθεση της υπηρεσίας έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΣ Α.Ε. και τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 για όσα οχήματα ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής.

teli kykloforias gia metavivasi teli kykloforias gia metavivasi GOV.GR

Το Φεβρουάριο του 2023 εντάχθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Αύγουστο του 2023 επεκτάθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η επέκτασή της δυνατότητας ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, θα μειώσει το διοικητικό βάρος των Διευθύνσεων Μεταφορών και θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-