Η Σαμόα αντιστάθηκε στον Μπάιντεν: Ψήφισε Πάλμερ στις προκριματικές της Σούπερ Τρίτης

1 month ago 6

Θα περίμενε κανείς η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές της Σούπερ Τρίτης να είναι ολοκληρωτική. Γνωστός εσωκομματικός αντίπαλος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν υπάρχει, παρά τις έντονες ανησυχίες για το προχωρημένο της ηλικίας του.

Ωστόσο μία μικροσκοπική περιοχή δεν θέλησε να δώσει την ψήφο της στον νυν πρόεδρο και προτίμησε έναν εντελώς άγνωστο διεκδικητή του χρίσματος, τον Τζέισον Πάλμερ.

Ο λόγος για την αμερικανική Σαμόα, αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, όπου εμφανίστηκαν μόλις 91 άτομα στις προκριματικές των Δημοκρατικών. Εξ αυτών οι 51 επέλεξαν Πάλμερ και οι 40 Μπάιντεν, με αποτέλεσμα ο πρώτος να κερδίσει του 6 αντιπροσώπους, που δίνει η περιοχή, για το συνέδριο του κόμματος.

«Επιτέλους, κάτι ιδιαίτερο κι απροσδόκητο αυτή την αδιάφορη Σούπερ Τρίτη», σχολίασε μέσω X (του πρώην Twitter) ο Λάρι Σαμπάτο, για να συμπληρώσει σε υποσημείωση: «Δεν έχω ιδέα ποιος είναι αυτός».

Η εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στη Σαμόα θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή. Μετά την Ουάσιγκτον και το Βερμόντ, αυτή ενδέχεται να είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα παρουσιαστεί στη Νίκι Χέιλι για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-