Τέμπη: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αίτημα του Χρ. Σπίρτζη για τη σύσταση ειδικής επιτροπής για διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του

1 week ago 1

«Συνιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να μάθει να διαβάζει καλύτερα τις απαντήσεις στις ενημερώσεις πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν «και αυτό λόγω του ότι η αλλαγή της επίμαχης διάταξης έγινε μετά το 2019 επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου και οι “άτυπες πηγές” του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το Σύνταγμα προβλέπει και “την συγκρότητηση επιτροπής παρά την παραγραφή”. Κοινώς, η λέξη “κλειδί” είναι παραγραφή στην προκειμένη περίπτωση».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν νωρίτερα ότι «ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών για το αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Χρήστου Σπίρτζη ζητώντας κι εκείνος την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος απάντησε: “Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες”, παραδεχόμενος ουσιαστικά πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη. Να τον ενημερώσουμε πάντως πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή. Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη».

Σχετικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 86 που ζήτησε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερ στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι είναι κίνηση «εκ του ασφαλούς».

«Αυτό που αντιλαμβάνεται ως καθήκον ο πρωθυπουργός είναι να χυθεί άπλετο φως με ό,τι αποφασίσει η Δικαιοσύνη και με το να δρομολογηθούν οι αποφάσεις για εκσυγχρονισμό του Σιδηροδρόμου, πρόσθεσε και ανέφερε περιπτώσεις που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέστη, το 2020 για τον κ. Παπαγγελόπουλο και το 2021 για τον Ν. Παππά, «υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που εντέλει καταδικάστηκαν», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν παρέστη γιατί ακριβώς ως εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Εξουσίας δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει». «Πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές και να μην ξεχνάμε ότι ημερών τους κρύφτηκαν 11 φορές πίσω από το άρθρο 86. Αν ενδιαφέρονταν να λάμψει η αλήθεια δεν θα διατύπωναν αόριστες κατηγορίες περί συγκάλυψης. Είναι τιμητικό για όποιον παλεύει για το δίκιο του και είναι ντροπιαστικό αυτό να εργαλειοποιείται στις πλάτες του ως πολιτικό παιχνίδι, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα: Τέμπη: Ο Χρ. Σπίρτζης ζητά σύσταση ειδικής επιτροπής για διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του

ΣΥΡΙΖΑ -Ν. Παππάς: Ο κ. Καραμανλής δεν τολμά να ακολουθήσει το παράδειγμα Σπίρτζη που ζητά προανακριτική επιτροπή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-