ΗΠΑ: Η πολιτεία του Τενεσί εγκρίνει την οπλοκατοχή καθηγητών σε σχολεία

3 weeks ago 10

24/04/2024 08:24

|

THESTIVAL TEAM

Το κοινοβούλιο του Τενεσί υιοθέτησε πρόταση νόμου που προβλέπει ότι εκπαιδευτικοί, διευθυντές και άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού θα έχουν το δικαίωμα της οπλοκατοχής. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ένα χρόνο μετά από μακελειό σε σχολείο της πολιτείας των ΗΠΑ.

Η Γερουσία του Τενεσί έχει ήδη εγκρίνει, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τον νόμο της οπλοκατοχής, τον οποίο υιοθέτησε και η Βουλή των Αντιπροσώπων της αμερικανικής πολιτείας, χτες Τρίτη. Μένει να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη της πολιτείας, τον Μπιλ Λι, ο οποίος έχει ήδη πει πως είναι «ανοικτός» στη συγκεκριμένη ιδέα. Περίπου 15 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν οι καθηγητές των σχολείων τους να φέρουν όπλο.

Ο νόμος προβλέπει προϋποθέσεις: Τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού τα οποία επιθυμούν να φέρουν οπλισμό πρέπει, μεταξύ άλλων, να περάσουν πρώτα 40 ώρες «βασικής εκπαίδευσης για την επιβολή της τάξης μέσα στα σχολεία».

Τον Μάρτιο του 2023, ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε χριστιανικό πρωτοβάθμιο σχολείο της Νάσβιλ, σκοτώνοντας τρεις μαθητές, εννέα ετών, και τρία μέλη του προσωπικού, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Στο κοινοβούλιο του Τενεσί κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, το κόμμα της δεξιάς στο οποίο ανήκουν οι πιο παθιασμένοι υπερασπιστές του δικαιώματος της οπλοφορίας.

Δυο Δημοκρατικοί βουλευτές αποπέμφθηκαν πέρυσι από το σώμα επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση μέσα στην Βουλή με αίτημα αυστηρότερους ελέγχους στην οπλοκατοχή, μετά την τραγωδία στο σχολείο της Νάσβιλ.

Οι σφαγές μέσα σε αμερικανικά σχολεία είναι ανατριχιαστικά συχνές, όμως οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν μικρά περιθώρια ελιγμών ως προς το ζήτημα αυτό: κάθε πολιτεία καταρτίζει δική της νομοθεσία.

Μετά την ανακοίνωση της πρότασης νόμου σημειώθηκαν διαδηλώσεις πολιτών που εντάσσονται κατά αυτής της απόφασης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-