ΗΠΑ: Ποιος ήταν ο άντρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζεται ο Τραμπ

1 week ago 6

20/04/2024 18:26

|

THESTIVAL TEAM

Ο 37χρονος Max Azzarello προκάλεσε χθες σοκ όταν αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν στηθεί έξω από το δικαστήριο για την κάλυψη της δίκης του Ντόναλτ Τραμπ.

Το βίντεο με τον Max Azzarello από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, να τυλίγεται στις φλόγες και να αυτοπυρπολείται έξω από δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου διεξαγόταν η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Οι αρχές του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε τον κήρυξαν ώρες αργότερα νεκρό καθώς υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη μετά την πράξη του μέσα στο πάρκο Collect Pond. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άντρας έβγαλε φυλλάδια από ένα σακίδιο, τα πέταξε στον αέρα και στη συνέχεια άρχισε να περιλούζεται με ένα υγρό και να βάζει φωτιά στον εαυτό του.

Ένα από αυτά τα φυλλάδια περιείχε αναφορές στους «διαβολικούς δισεκατομμυριούχους», ωστόσο τα αποσπάσματα που είδε αυτόπτης μάρτυρας του Reuters δεν ανέφεραν τον Τραμπ.

Τα διεθνή μίντια αναφέρουν πως ο 37χρονος ήταν ένας «προβληματικός θεωρητικός συνωμοσίας». Αυτοπροσδιοριζόμενος ως “ερευνητής” ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη από τη Φλόριντα χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά του.

“Αυτή η ακραία πράξη διαμαρτυρίας γίνεται για να τραβήξει την προσοχή σε μια επείγουσα και σημαντική ανακάλυψη: Είμαστε θύματα μιας ολοκληρωτικής απάτης και η ίδια μας η κυβέρνηση (μαζί με πολλούς από τους συμμάχους της) πρόκειται να μας χτυπήσει με ένα αποκαλυπτικό φασιστικό παγκόσμιο πραξικόπημα”, έγραψε ο Azzarello σε μέρος ενός μανιφέστου στη σελίδα Substack.

Μετά την αυτοπυρπόληση, οι αστυνομικοί κατέκλυσαν την περιοχή, καθώς ένα ασθενοφόρο βρισκόταν κοντά του και τον μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εγκαυμάτων ενός κοντινού νοσοκομείου. Όμως πέθανε γύρω στις 10:30 μ.μ., σύμφωνα με την αστυνομία και τις πηγές.

Ο Azzarello είχε συλληφθεί στο παρελθόν τρεις φορές για αρκετές ημέρες στην Sunshine State, με κατηγορίες για διατάραξη της κοινής ειρήνης και φθορά περιουσίας τον περασμένο Αύγουστο.

Μετά την τρίτη σύλληψή του, οι αστυνομικοί της Φλόριντα σημείωσαν ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας και τον κατέγραψαν ως άνεργο, σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας.

Μια μυρωδιά καπνού έμεινε στο χώρο λίγο μετά το περιστατικό, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters, και ένας αστυνομικός ψέκαζε με έναν πυροσβεστήρα το έδαφος. Φαινόταν ένα σακίδιο που σιγόκαιγε και ένα γκαζάκι.

Η αστυνομία γρήγορα απέκλεισε το σημείο.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των ένορκων για τη δίκη σε βάρος του Τραμπ, ανοίγοντας τον δρόμο στους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης να προχωρήσουν στις εναρκτήριες αγορεύσεις τους την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-