Χρυσός: Νέο ιστορικό ρεκόρ στα 2.254,80 δολάρια η ουγκιά

3 weeks ago 6

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός, ο οποίος έκλεισε τον Μάρτιο στα 2.254,80 δολάρια την ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,9%.

Συνολικά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν 9% τον Μάρτιο, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Ιούλιο του 2020.

Το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε το «ράλι» μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της Federal Reserve να προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων κατά τη διάρκεια του έτους, με την πρώτη μείωση να αναμένεται τον Ιούνιο.

«Οι επενδυτές προφανώς βρήκαν ένα νέο χρυσό πασχαλινό αυγό στη φωλιά», σχολίασε ο Αλεξάντερ Ζούμπφε, έμπορος πολύτιμων μετάλλων στην Heraeus.

Από τον Φεβρουάριο, ο χρυσός παρουσίασε ανοδική τάση, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ασφαλέστερα, ιδίως υπό το φως της εντατικοποίησης των γεωπολιτικών κινδύνων.

«Η επιλογή των επενδυτών για τον χρυσό αντανακλά την αναζήτηση σταθερότητας σε ένα πλαίσιο παγκόσμιας αβεβαιότητας», τονίζουν οι αναλυτές.

Ο Ζούμπφε παραμένει σίγουρος για τις εξελίξεις: «Η κατεύθυνση στην αγορά χρυσού φαίνεται ξεκάθαρη: κινείται ανοδικά!»

Ο χρυσός στην Κίνα

Η άνοδος στην τιμή του χρυσού συνδέεται πάντως με την τεράστια ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο στην Άπω Ανατολή. «Ο χρυσός  φεύγει επί του παρόντος από τα μεγάλα δυτικά εμπορικά κέντρα και  κινείται προς την Κίνα και το ράλι της τιμής δεν μπορεί να σταματήσει», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων στις ΗΠΑ, οι συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού καλύφθηκαν πρόσφατα μόνο κατά ένα τρίτο με φυσικό χρυσό. «Προς το παρόν, οι μεγάλοι έμποροι παραδίδουν φυσικό χρυσό στην Κίνα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές,

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-