Κ. Μητσοτάκης για επίθεση στην Οδησσό: Όλοι μας ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο

3 months ago 6

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βουκουρέστι απ’ όπου βρίσκεται, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους, αναφέρθηκε τόσο στην επίθεση στην Οδησσό όσο και στην -εκ νέου- υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Ο πρωθυπουργός για την πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Οδησσό, ανέφερε: «Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».

Οδησσός: Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης εν μέσω της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουκρανία

«Όλοι μας ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο»

Ταυτόχρονα τόνισε πως «Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

(Ukrainian Presidential Press Service/REUTERS)

Έπειτα, σχετικά με την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη πενταετία στο τιμόνι της Κομισιόν, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα, σχολίασε «Βλέπω το ΕΛΚ ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε. Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το ΕΛΚ είναι αναντικατάστατος εταίρος στις διαπραγματεύσεις της επόμενης μέρας».

Φον ντερ Λάιεν: Και επίσημα υποψήφια για δεύτερη θητεία στην Κομισιόν

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-