Καμίλα: Μόνη της στη βασιλική λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης – Δείτε βίντεο

1 month ago 8

28/03/2024 20:30

|

THESTIVAL TEAM

Τον βασιλιά Κάρολο εκπροσώπησε η βασίλισσα Καμίλα για πρώτη φορά φέτος στην παραδοσιακή τελετή της Μεγάλης Πέμπτης, το Royal Maundy Service.

Ο βασιλιάς Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε ηχογραφημένο μήνυμα ομόνοιας και αλληλοβοήθειας με αφορμή την παραδοσιακή λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο Worcester από όπου απουσίαζε φέτος, εκφράζοντας τη «μεγάλη του θλίψη» που έχασε την παραδοσιακή τελετή. 

Κάθε Πέμπτη πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ο μονάρχης μοιράζει νομίσματα ως δώρα, που αντιστοιχούν στην ηλικία του, σε συνταξιούχους που έχουν συνεισφέρει στην εκκλησία και την κοινότητά τους. Η τελετή χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και τιμά τη μνήμη του Ιησού που έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων του στο τελευταίο δείπνο. Και εφόσον ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήταν εφικτό να πάει, η βασίλισσα Καμίλα τον εκπροσώπησε. 

Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει να μοιράζει τα δώρα, ακούστηκε το ηχητικό μήνυμα του βασιλιά.

Δείτε βίντεο με την βασίλισσα Καμίλα:

Queen Camilla arrives at Worcester Cathedral for the annual Royal Maundy Service where she is deputising for the King. pic.twitter.com/pLltseXmWe

— The Royal Family Channel (@RoyalFamilyITNP) March 28, 2024

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-