Η περιοχική αναισθησία στις χειρουργικές επεμβάσεις

1 month ago 3

Οι πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνικές της περιοχικής αναισθησίας παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για ασθενείς με βελτίωση σε συγκεκριμένες εκβάσεις της χειρουργικής επέμβασης, ενώ παράλληλα μειώνεται η διάρκεια της μετεγχειρητικής νοσηλείας.

Τα παραπάνω εξηγούν στο ρεπορτάζ της Φρόσως Βαρβάρας, η συντονίστρια Διευθύντρια Αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Ελένη Κοράκη, η Επιμελήτρια Β’ στο Αναισθησιολογικό τμήμα του ιδρύματος , Φρειδερίκη Σηφάκη και η Επιμελήτρια Α’, Μαρία Δουμπάρατζη.

Η περιοχική (τοποπεριοχική) αναισθησία αποτελεί ένα από τα διαθέσιμα είδη αναισθησίας που μπορεί να επιλέξει ένας αναισθησιολόγος. Σε αντίθεση με τη γενική ή ολική, όπως αποκαλείται, αναισθησία, κατά την περιοχική αναισθησία, με την επιλεκτική χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων που ονομάζονται τοπικά αναισθητικά, καταστέλλεται η αντίληψη και μετάδοση αλγεινών ερεθισμάτων από τους ιστούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται ελεγχόμενη και αναστρέψιμη απώλεια της αντίληψης επώδυνων ερεθισμάτων σε συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, όπου εκτελείται για παράδειγμα μια χειρουργική επέμβαση, με τον ασθενή όμως να συνεχίζει να διατηρεί τη συνείδησή του.

Με απλά λόγια ο ασθενής παραμένει ξύπνιος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, όμως δεν αντιλαμβάνεται τον πόνο, ενώ ελαττώνεται και ο χρόνος και το κόστος της νοσηλείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-