Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για μία ανώτατη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση

4 months ago 13

Φωτογραφία: Intime

08/03/2024 17:30

|

THESTIVAL TEAM

Ο πρωθυπουργός «προχώρησε στην ωμή παραδοχή ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο» ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά για τη δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, το σχόλιο της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Ο Πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή δεν θέλησε να τηρήσει καν τα προσχήματα και να υποστηρίξει έστω και τύποις την ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στην προσπάθειά του να απαξιώσει τις πέντε σοβαρές και απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη για την ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης προχώρησε στην ωμή παραδοχή ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν κατάφερε να κρύψει πως πραγματική του στόχευση δεν είναι το να καταστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια πιο ελκυστικά και πιο ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά αλλά η σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωσή τους με ελλιπή χρηματοδότηση που θα τα οδηγήσει σε μαρασμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεσμεύεται για μία ανώτατη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα παρέχει ποιότητα και ακόμη πιο υψηλό επίπεδο γνώσης».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-