Κέντρο Αθήνας: Σε κλοιό συγκεντρώσεων την Παρασκευή – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

3 months ago 8

Κλειστό αναμένεται να είναι επί ώρες αύριο, Παρασκευή, το κέντρο της Αθήνας, από ώρα 11:00 έως και τις απογευματινές – βραδινές ώρες, καθώς έχουν προγραμματιστεί παράλληλες συγκεντρώσεις, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων από σωματεία, εργατικά κέντρα, εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, καθώς και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, «με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται», η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές της κυκλοφορίας, ώστε «να μη διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση – όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών – σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους οδικούς αυτούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-