Μ. Βέμπερ: Η σημερινή συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο δείχνει για άλλη μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις

1 month ago 4

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η σημερινή συμφωνία της ΕΕ με την Αίγυπτο «δείχνει για άλλη μια φορά: η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.


Σημειώνει ότι «το ΕΛΚ υπογράμμιζε για χρόνια την ανάγκη περιορισμού των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής».

«Σήμερα χαιρετίζουμε θερμά τα κρίσιμα βήματα που έγιναν από την Πρόεδρο της Επιτροπής  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη μαζί με τη βελγική Προεδρία για την εμβάθυνση των σχέσεων της ΕΕ με την Αίγυπτο» τονίζει ο κ. Βέμπερ.


«Ελπίζουμε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δείξουν επίσης μεγαλύτερη δέσμευση με τρίτες χώρες για να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση» καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-