ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ανακοινώνει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

1 week ago 1

Μέσα στην ημέρα, θα ανακοινωθεί η λίστα με τα ονόματα των 35 υποψηφίων που θα στελεχώσουν τις αντίστοιχες θέσεις από τις 42 του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων -πάντα με αλφαβητική σειρά- η Δώρα Αυγέρη, η Σοφία Μπεκατώρου, ο Νίκος Παππάς, η Δώρα Τσαμπάζη και ο Νίκος Φαραντούρης. Επαναλαμβάνω η αναφορά των ονομάτων είναι αλφαβητική. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την Κουμουνδούρου στις προκριματικές εκλογές ψήφισαν περισσότεροι από 63.000 ψηφοφόροι, εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι. Στην Κουμουνδούρου εκφράζουν ικανοποίησή, κάνουν λόγο για μαζική συμμετοχή η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίας ψήφισε διαδικτυακά στη Νέα Υόρκη όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ομογένειας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, ευχαρίστησε τα μέλη και φίλους του κόμματος για τη συμμετοχή στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Όπως έγραψε στο instagram: «Από τη Νέα Υόρκη, θα ήθελα να στείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν χθες σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, διαμορφώνοντας οι ίδιοι με την ψήφο τους το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός μας. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά την ευχόμουν. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για να αλλάξουμε μαζί το αύριο. Γιατί αξίζουμε μια καλύτερη ζωή.

Είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες του εξωτερικού να αισθανθούν ισότιμοι Έλληνες με τους Έλληνες εντός Ελλάδας. Αυτό απαιτεί μία προσέγγιση από την πολιτεία η οποία να τους αγκαλιάζει έμπρακτα όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτισμικά και στην πράξη… Τιμούμε την επανάσταση του 1821 την Ελλάδα μας τον Ελληνισμό, τιμούμε την Κύπρο την οποία πρέπει να έχουμε στο επίκεντρο και των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών. Έχουμε στο μυαλό μας την ανάφλεξη στην περιοχή μας και βέβαια στην Παλαιστίνη. Πρέπει να έχουμε επιτέλους κατάπαυση του πυρός να προστατεύσουμε τους αμάχους να μπει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα».

Για χυδαΙες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη κατά του Στέφανου Κασσελάκη, έχει κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τότε συμμερίζεται τις ομοφοβικές του απόψεις, δήλωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά: «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι λόγω της ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή, θα ξεχαστεί το θέμα που δημιουργήθηκε με τις χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριαζίδη. Εάν δεν αποπέμψει σήμερα τον Βουλευτή του, τότε κατανοούμε ότι συμμερίζεται τις ομοφοβικές του απόψεις».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-