Κόντρα Δούκα – Κυρίζογλου για την ΚΕΔΕ: “Ας τον μαζέψουν” – “Θα όφειλε να είναι πιο προσεκτικός”

3 months ago 16

Φωτογραφία: Intime

19/01/2024 16:00

|

THESTIVAL TEAM

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε χθες μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία δημοσίευσε μία ανακοίνωση του Λάζαρου Κυρίζογλου, καταγγέλλοντας πως καλεί με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τους δημάρχους της χώρας να τον στηρίξουν.

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση απαντώντας στην ανάρτηση του Χάρη Δούκα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Με αφορμή το περιεχόμενο χθεσινής ανάρτησης του κ. Δούκα, Δημάρχου Αθηναίων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία γίνονται μειωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κου Λάζαρου Κυρίζογλου επειδή ο τελευταίος “τόλμησε” να αποστείλει ενημερωτική επιστολής προς τους Δημάρχους όλης της χώρας μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε., θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χ. Δούκας θα έπρεπε να γνωρίζει πως η θητεία της σημερινής Διοίκησης και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου ολοκληρώνεται με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, σε μερικές εβδομάδες, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ασκούν κανονικά τις θεσμικές αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους. Στο πλαίσιο αυτών των καθηκόντων, είναι και η διαρκής επαφή με όλους τους εκλεγμένους Δημάρχους της χώρας. Πριν λοιπόν εκδώσει την όποια ανακοίνωση ο κ. Δούκας και στραφεί σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., για το γεγονός πως επικοινωνεί ως οφείλει εκ του θεσμικού του ρόλου και με την ιδιότητα που δημοκρατικά κατέχει με τους συναδέλφους του δημάρχους, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του κορυφαίου αυτοδιοικητικού συνδικαλιστικού οργάνου. Αντί να προσφεύγει στη χρήση προσβλητικών εκφράσεων, που δεν συνάδουν ούτε με το αξίωμα που κατέχει ο κ. Δούκας, ούτε με τον αυτοδιοικητικό θεσμό που υποτίθεται ότι θέλει να εκπροσωπήσει, θα όφειλε να είναι πιο προσεκτικός.

Έχοντας λιγότερες από 20 μέρες αυτοδιοικητικής διαδρομής, οφείλει τουλάχιστον να επιδεικνύει περισσότερο σεβασμό σε έναν Δήμαρχο όπως ο Λάζαρος Κυρίζογλου, που εκλέγεται επί 6 συνεχείς θητείες με πολύ υψηλά ποσοστά, ενώ επιπλέον έχει εκλεγεί Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, αλλά και Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ζήτημα ήθους ο σεβασμός μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού θεσμού και είναι κρίμα να διαπιστώνεται πλεόνασμα αλαζονείας κι έλλειμμα ευπρέπειας, από τις πρώτες κιόλας ημέρες θητείας του κ. Δούκα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το θεσμικό κατήφορο. Αφενός γιατί δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Αυτοδιοίκησης, που είναι η ενότητα των αιρετών της εκπροσώπων, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Αφετέρου, γιατί δεν ταιριάζει με τον πολιτικό μας πολιτισμό η υποτίμηση των συναδέλφων μας.

Επί της ουσίας του περιεχομένου της επιστολής μας ο κ. Χ. Δούκας ουδέν αναφέρει”.

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα για τον Λάζαρο Κυρίζογλου

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του, δημοσίευσε μία ανακοίνωση του Λάζαρου Κυρίζογλου, καταγγέλλοντας πως καλεί με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τους δημάρχους της χώρας να τον στηρίξουν.

Την θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ διεκδικεί και ο ίδιος ο κ. Δούκας.

«Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη καλεί με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τους δημάρχους να ψηφίσουν την παράταξή του! Πλήρης έλλειψη σεβασμού στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και στους δημάρχους. Ας τον μαζέψουν» έγραψε ο Χάρης Δούκας.

Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη καλεί με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τους δημάρχους να ψηφίσουν την παράταξή του!

Πλήρης έλλειψη σεβασμού στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και στους δημάρχους.

Ας τον μαζέψουν. pic.twitter.com/7MGW2YojK8

— Haris Doukas (@h_doukas) January 18, 2024

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-