Κουμπί

3 weeks ago 7

Πρώην «γαλάζιος» βουλευτής δεν δέχεται να «βασανίζεται» ο πρωθυπουργός «να κάνει χίλια πράγματα και να του χαλάει μια στιγμή μια δολοφονία σε ένα αστυνομικό τμήμα».

Ο θαμώνας της στιγμής σε δρομολόγιο φυγής. Στην πολιτική, όμως, όπως και στη μαγειρική, όποιος δεν αντέχει τη ζέστη, δεν μπαίνει στην κουζίνα.

Ο ίδιος χειροκροτητής, αν και παραδέχεται ότι «απέτυχε η αστυνομία στο 100%», προτρέπει «σε κάποια πράγματα να δείξουμε εμπιστοσύνη… Εγώ… πιστεύω και τον νέο αρχηγό της αστυνομίας και τη φυσική ηγεσία, αλλά και τον υπουργό, αλλά στο τέλος τέλος και την κυβέρνηση ρε παιδιά…».

Κυβέρνηση  και ΕΛΑΣ έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΔΕ -τόσo αποτελεσματική όσο η Εξεταστική της Βουλής Επιτροπή- και τα πρωτόκολλα, που «αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας… δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας. Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button)».

Συγγνώμη, αλλά το κόκκινο κουμπί, που τόσο έχουν διαφημίσει, δεν έσωσε τη Γεωργία στη Σαλαμίνα στα τέλη του 2023. Δεν πρόλαβε, δυστυχώς. Πόσες «Γεωργίες» πρόλαβαν να το χρησιμοποιήσουν; Άντε και το πάτησαν. Η αστυνομία που αρνήθηκε να μεταφέρει την Κυριακή στο σπίτι της, προτείνοντάς της να καλέσει την Άμεση Δράση, η αστυνομία που δεν της ζήτησε καν τα στοιχεία της, η αστυνομία που δεν πρόλαβε το κακό στην πόρτα του Α.Τ., θα διακτινιζόταν σε μια έκτακτη κλήση.

«Ρε, παιδιά», όπως λέει και ο πρώην «γαλάζιος», δεν ζούμε με ψευδαισθήσεις.

Ξέρετε, πώς ζουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας; Με τα δικά τους πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ξέρετε, πώς ζουν, μέχρι κάποια να κλαδευτούν, ακόμη κι όταν τα κάνουν όλα «by the book»; Με την ψυχή στο στόμα.

Ακόμα. Οι οδηγίες ενίοτε γράφονται στο χώμα, ενώ οι χυδαιότητες αποκτούν μάζα, σώμα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-