Βίντεο-σοκ με διαρρήκτη να κλέβει την απλωμένη μπουγάδα από σπίτι στην Αργυρούπολη

1 day ago 6

«Έχουμε φτάσει σε άλλο σημείο, να φοβόμαστε να απλώσουμε τα ρούχα μας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης

Σοκάρει ο τρόπος δράσης ενός διαρρήκτη στην Αργυρούπολη, όπου έκλεψε την απλωμένη μπουγάδα από το σπίτι όσο το ζευγάρι κοιμόταν.

Κάμερα ασφαλείας πώς έκαναν φτερά τα ρούχα που είχαν απλώσει στα σχοινιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το τρόπο που ο δράστης χτύπησε χωρίς να μπει στη διαδικασία να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χωρίς καν να σβήσει τη μηχανή του αυτοκινήτου, με το οποίο είχε φτάσει στη γειτονιά της Αργυρούπολης.

Μετά το αρχικό σοκ, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega για τη κλοπή.

«Έχουμε φτάσει δηλαδή σε άλλο σημείο, να φοβόμαστε να απλώσουμε τα ρούχα μας», δήλωσε.

Όλα ξεκίνησαν στις 02:47 τη νύχτα. Ο δράστης μπαίνει σαν κύριος από την εξωτερική καγκελόπορτα και αρχίζει να βγάζει τα μανταλάκια από τα απλωμένα ρούχα. Μετά τα πρώτα που βάζει στην αγκαλιά του κάνει να φύγει, αλλά το μετανιώνει. Δείχνει να μην φοβάται σε κανένα σημείο. Επιστρέφει όπως δείχνουν οι εικόνες και πολύ γρήγορα παίρνει όλα όσα ήταν απλωμένα.

«Για κακό δικό μου είχαμε απλώσει μια ζακέτα, η οποία κάνει πολύ «μπαμ» είναι πολύ επώνυμη, είναι περίπου στα 100 ευρώ, μόνο αυτή η ζακέτα. Γενικά είχα βγάλει μπουγάδα, όλες μου τις λευκές ζακέτες», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Σε όλο το βίντεο ακούγεται ο ήχος από την εξάτμιση του αυτοκινήτου του. Το είχε αφήσει ανοιχτό για να μπορεί όπως φαίνεται σε περίπτωση που κάτι στράβωνε εκείνα τα δευτερόλεπτα να φύγει ταχύτατα.

«Σταματάει ακριβώς απέξω με το αμάξι, δεν το έσβησε καν, κατέβηκε όπως ακούγεται κιόλας από το βίντεο, έκανε και πολύ θόρυβο η εξάτμιση, κατέβηκε με το πάσο του, άνοιξε πήρε ό,τι ήθελε έφυγε και μετά ξαναμπήκε μέσα, πήρε και κάτι ακόμα και έφυγε», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Μέχρι ο ίδιος και η κοπέλα του να δουν τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας, το μυαλό τους, όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης, δεν μπορούσε να πάει με τίποτα στα όσα είχαν συμβεί.

«Βάλαμε ένα πλυντήριο και τα απλώσαμε προφανώς και πέσαμε για ύπνο. Το πρωί που ξύπνησα, πήγα για δουλειά, εγώ ξυπνάω πολύ νωρίς, δεν αντιλήφθηκα κάτι και λίγο πιο μετά η κοπέλα μου, που συγκατοικούμε μου λέει «Δημήτρη μάζεψες τα ρούχα;» λέω «όχι δεν έχω μαζέψει κάτι». Μου λέει: «μου κάνεις πλάκα». Λέω «όχι», μου λέει “μπες λίγο στην κάμερα γιατί μάλλον μας τα έχουν κλέψει”».

Οι υποψίες επιβεβαιώνονται. Η κλοπή που έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη τη γειτονιά είχε καταγραφεί καρέ – καρέ.

«Βλέπω αυτόν τον άνθρωπο να μπαίνει μέσα, πρώτα βασικά πέρασε το αμάξι απέξω πήγαινε αργά – αργά, οπότε μπορεί να έβλεπε όλα τα σπίτια γύρω – γύρω τι γίνεται», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

«Δεν είναι τα χρήματα, αλλά το συναίσθημα φόβου»

«Είχε πολύ μεγάλο θράσος ότι «ας πάρω και κάτι ακόμα, μιας και δεν με είδε κανένας τώρα». Δεν είναι γείτονας, αυτό όμως που μου είπαν όπως πολλοί γιατί έχω γυρίσει όλα τα σπίτια γύρω – γύρω, λένε ότι είναι γνωστή φυσιογνωμία».

Τα ρούχα που έκλεψε ο δράστης είχαν συνολική αξία γύρω στα 300 ευρώ. Όμως αυτό, τη δεδομένη στιγμή περνά σε δεύτερη μοίρα για τον ιδιοκτήτη.

«Δεν θέλω να το σκέφτομαι καν ότι μπορεί να είναι έξω από την πόρτα μου και να παρακολουθεί κάτι. Ποιος ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Τίποτα ήταν χύμα, δηλαδή δεν τον ένοιαζε. Δεν είχε δει καν την κάμερα γιατί δεν έριξε καν βλέμμα προς τα εκεί».

Η κλοπή στην Αργυρούπολη ήταν ασυνήθιστη αλλά όχι πρωτοφανής. Στην Πάτρα μάλιστα πριν από 3 χρόνια, είχε καταγραφεί από κάμερα ένα ανάλογο χτύπημα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Καθώς ο δράστης είχε σκαρφαλώσει σε μπαλκόνι για να πάρει ένα ζευγάρι παπούτσια.

«Ελπίζω να βρεθεί κάτι, όχι τόσο για τα ρούχα όσο για τον άνθρωπο και για να μην ξαναεισβάλει σε κανέναν προσωπικό χώρο, ειδικά για τόσο ασήμαντο λόγο», είπε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

«Η έρευνα προχωρά. Πιο πολύ από τους γείτονες έχουμε αρκετή βοήθεια. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές κάμερες στη γειτονιά. Δεν είναι τα ρούχα και η αξία τους, πρέπει να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος. Να μπει ένα φρένο σε αυτό που συμβαίνει, γιατί έχει γίνει πια μόδα», είπε η μητέρα του ιδιοκτήτη του σπιτιού

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται αλλά για την ώρα παραμένουν άκαρπες, με μια ολόκληρη γειτονιά στην Αργυρούπολη να συζητάει τα όσα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στο ισόγειο σπίτι.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-