Κρήτη: Καθηγητής καταδικάστηκε για ψυχολογική και σωματική βία κατά μαθητών

4 months ago 14

Φωτογραφία: Intime

09/03/2024 09:28

|

THESTIVAL TEAM

Σε ένοχο έκρινε την Παρασκευή το βράδυ το δικαστήριο τον 62χρονο καθηγητή Γυμνασίου, ο οποίος κατηγορούνταν για ψυχολογική και σωματική βία κατά των μαθητών του. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο στα Χανιά, με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή 12 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή, καθώς και υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος συμβουλευτικής στο κέντρο ψυχικής υγείας Χανίων.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 62χρονος καθηγητής, που υπηρετεί σε Γυμνάσιο στην περιοχή των Χανίων, κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων, παράνομη βία και απειλή κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση είχε κινηθεί από τους γονείς των μαθητών, και η εκδίκασή της έφερε στο φως τη σοβαρή συμπεριφορά του καθηγητή.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος καθηγητής έχει παλαιότερο ιστορικό σύμφωνα με πληροφορίες. Το δικαστήριο λάμβανε υπόψη και προηγούμενα επεισόδια στα οποία είχε εμπλακεί ο εν λόγω καθηγητής, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Το δικαστήριο, παράλληλα, αποκάλυψε πως η υπόθεση «δέθηκε» με τη μαρτυρία της διευθύντριας του σχολείου και μιας ψυχολόγου, οι οποίες είχαν παραδεχτεί πως είχαν δώσει συστάσεις για τον εν λόγω καθηγητή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-