Λίβανος: Ισραηλινά πυρά σκότωσαν τρία παιδιά και τη γιαγιά τους

1 month ago 5

Τα τέσσερα θύματα είναι η αδερφή του δημοσιογράφου Σαμίρ Αγιούμπ, ανταποκριτή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, και τα 3 εγγόνια της. Ακολουθούσαν το όχημα του δημοσιογράφου με το όχημά τους, διευκρίνισε το ΑΝΙ.

Βουλευτής της Χεζμπολάχ από την περιοχή δήλωσε ότι 3 παιδιά και η προμήτωρ τους σκοτώθηκαν όταν ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε όχημα στον νότιο Λίβανο, και χαρακτήρισε την επίθεση «επικίνδυνη εξέλιξη» που μπορεί να έχει επιπτώσεις.

«Ο εχθρός θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά του κατά των αμάχων», δήλωσε στο Reuters ο βουλευτής Χασάν Φαντλάλα.

Μάλιστα, είπε ότι τα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ 8 και 14 ετών. Η μαμά τους τραυματίστηκε στην επίθεση στο όχημα καθώς αυτό κινείτο μεταξύ των χωριών Αϊνάτα και Αϊταρούν, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Όταν ρωτήθηκε σε σχέση με προηγούμενες αναφορές από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στον Λίβανο, ότι ισραηλινό πλήγμα σκότωσε τρεις ανθρώπους που επέβαιναν σε όχημα κοντά στο χωριό Αϊνάτα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ο στρατός θα εκδώσει είδηση εντός της ημέρας σε σχέση με ένα πλήγμα στον Λίβανο.

Τέσσερις τραυματίες από βομβαρδισμό κατά ασθενοφόρων

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις διασώστες τραυματίστηκαν στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον 2 ασθενοφόρων που ανήκαν σε τοπικό σύλλογο, ανακοίνωσε ο σύλλογος αυτός και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ.

Η συνοριακή περιοχή μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ είναι πεδίο συχνών ανταλλαγών πυρών, κυρίως μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ μετά την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έπειτα από τη φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε ισραηλινό έδαφος.

Το πρακτορείο ΑΝΙ μετέδωσε ότι η ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο 2 ασθενοφόρα του συλλόγου Risala Scout, που έχει ομάδες διάσωσης και συνδέεται με το κίνημα Αμάλ, σύμμαχο της Χεζμπολάχ.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι «ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής είχε στοχοθετήσει σκόπιμα τα 2 οχήματα προκαλώντας μέτριου βαθμού τραύματα στους τέσσερις διασώστες που βρίσκονταν στα ασθενοφόρα». Διευκρίνισε ότι η επίθεση σημειώθηκε το ξημέρωμα όταν τα 2 ασθενοφόρα βρίσκονταν στο χωριό Τάιρ Χάρφα, 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα, για να μεταφέρουν τραυματίες.

Από την 7η Οκτωβρίου, 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πλευρά του Λιβάνου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, εκ των οποίων 58 μαχητές της Χεζμπολάχ. Έξι στρατιώτες και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί από την πλευρά του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αρχές.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-