Δείτε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε φέτος στη Ρόδο - Γιορτή για την υποδοχή των τουριστών

3 months ago 10

Το κρουαζιερόπλοιο «Viking Saturn» έδεσε στο λιμάνι και η Ρόδος υποδέχτηκε τους πρώτους τουρίστες από την κρουαζιέρα για το 2024…

Με διαπιστευτήρια το ισχυρό brand name «Ρόδος» και με συγκριτικά πλεονεκτήματα τη μοναδικότητά του, την ιστορική, πολιτιστική κληρονομιά, τα εντυπωσιακά μνημεία, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος του, καθώς και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων του, που καθιστούν το τουριστικό του προϊόν εξαιρετικό, το νησί της Ρόδου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα λιμάνια κρουαζιέρας και κορυφαίο τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες, ανάμεσά τους και τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Με χαμόγελα και αισιοδοξία, η Ρόδος καλωσόρισε σήμερα Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στις 07:00, τους πρώτους, για τη φετινή τουριστική σεζόν, 890 περίπου επισκέπτες, οι περισσότεροι από την Αμερική, του πολυτελούς κρουαζιεροπλοίου «Viking Saturn» που προσέγγισε το λιμάνι του νησιού προερχόμενο από το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Δήμος Ρόδου, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού, Γιώργο Τόππο, τον αντιδήμαρχο Επικοινωνίας και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιώργο Πάττα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, Κυριάκο Κασάπη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλη Βαγιανάκη, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, με τα στελέχη της, και τουριστικοί φορείς του νησιού, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κυβερνήτη, τους αξιωματούχους, το πλήρωμα και φυσικά τους επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου της εταιρείας Viking Cruises που έκανε «ποδαρικό» στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο για τη νέα χρονιά.

Στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μοίρασαν στους τουρίστες έντυπο και ψηφιακό πληροφοριακό υλικό για το νησί και μελεκούνια, ενώ απαντούσαν στις ερωτήσεις τους για τα αξιοθέατα που προλαβαίνουν να επισκεφθούν. Οι πρώτοι επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υποδοχή.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο και ακολούθησε η εθιμοτυπική διαδικασία ανταλλαγής πλακετών και δώρων μεταξύ του αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού και του κυβερνήτη του πλοίου, Captain Anders Steen, καθώς και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου με τον κυβερνήτη.

«Η αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου, φύση, ιστορία, πολιτισμός, υποδομές, οδηγούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, εδραιώνοντας τη Ρόδο στην αγορά κρουαζιέρας και στις επιλογές προσεγγίσεων των διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας για φέτος, καθιστώντας το 2024 έτος-ορόσημο για την κρουαζιέρα στη Ρόδο», υπογράμμισε ο κ. Τόππος, τονίζοντας παράλληλα και τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται φέτος για μεγάλο αριθμό προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του νησιού.

Παρόντες στην υποδοχή του κρουαζιεροπλοίου και την τελετή απονομής τιμητικών πλακετών ήταν, επίσης, ο υπεύθυνος ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης, Παναγιώτης Ντόκος, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ρόδου και άλλων τοπικών Αρχών, καθώς και ο αρμόδιος ναυτιλιακός πράκτορας Παύλος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως τα πλοία της εταιρείας «Viking Cruises» έχουν περισσότερες από 35 προσεγγίσεις κάθε χρόνο στο λιμάνι της Ρόδου, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το 2024 η κρουαζιέρα στο νησί θα πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται, ότι το κρουαζιερόπλοιο «Viking Saturn» θα αναχωρήσει στις 18:00 για το Κουσάντασι και θα προσεγγίσει και πάλι το λιμάνι της Ρόδου στις 28 Ιανουαρίου 2024.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-