Μαρινάκης: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν βρήκαν μία λέξη για την επίθεση στην Οδησσό

3 months ago 12

Φωτογραφία: Intime

07/03/2024 14:05

|

THESTIVAL TEAM

Στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό αναφέρθηκε κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι ήταν επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και ενώ γινόταν ξενάγηση ακούστηκαν σειρήνες, ενώ τη στιγμή που έμπαιναν στα αυτοκίνητα ακούστηκε μία έκρηξη.

“Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έβγαλαν λέξη, δεν βρήκαν μία λέξη να πούνε για αυτήν την επίθεση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια”, πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Για την όποια εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι “αυτό έχει διαψευστεί επανειλημμένως και είναι άξιο αναφοράς ότι κάποιοι επανέρχονται”.

“Η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν κίνηση με μεγάλη ουσία, γιατί η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό που σέβεται τη δημοκρατία. Είμαστε με τον αμυνόμενο και είμαστε περήφανοι που ζούμε σε μία χώρα με κυβέρνηση που δεν παίρνει ίσες αποστάσεις. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια με επικίνδυνους συμψηφισμούς επιτιθέμενου και αμυνόμενου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε παράλληλα ότι αύριο στις 11 στη Βουλή θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

«Επίκειται αύριο μια ιστορική νομοθέτηση» επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης και απαντώντας και στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών, είπε ότι η Ελλάδα θα σταματήσει, 50 χρόνια από τη μεταπολίτευση να είναι μια θλιβερή εξαίρεση.

“Ο κ. Ανδρουλάκης έχει χάσει τη μπάλα και δυστυχώς για εκείνον όλα αυτά μένουν”, είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι:

“Είχαν τη μεγάλη ευκαιρία πριν από 20 χρόνια και κράτησαν τη χώρα και πάλι εξαίρεση. Δεν μπορούμε να μην προχωράμε για να λύνουμε υπαρξιακά ζητήματα Αριστεράς και κεντροαριστεράς. Το νομοσχέδιο αφορά κατά το 70% των άρθρων του το δημόσιο πανεπιστήμιο και ο Νίκος Ανδρουλάκης απόφοιτος πανεπιστημίου δεν στηρίζει τις προτάσεις και προφανώς προτιμά αυτό το μικροπολιτικό παιχνίδι”.

“Ο κ. Μπάρκας σε λίγα δευτερόλεπτα έβγαλε ένα βίντεο που απαντά ποιο είναι το κόμμα που έχει στο λόγο του τη μεγαλύτερη υποκρισία. Εκείνοι που διαδίδουν fake news δεν έχουν πρόβλημα να ανοίξει η συζήτηση για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια”, επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης.

Στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι «με την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων η Ελλάδα σταματά να είναι μια παγκόσμια εξαίρεση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις».

Χαρακτήρισε πράξη ευθύνης τη ψήφιση του νομοσχεδίου και αναφέρθηκε σε κόμματα της αντιπολίτευσης «που παραμένουν δέσμια του παρελθόντος και απορρίπτουν την πρόοδο. Είναι ιστορική συγκυρία και πρέπει ενωμένοι να προχωράμε μπροστά με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών».

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-