Στον «αέρα» το καρναβάλι της Θεσσαλονίκης - Αρνείται να δώσει άδεια η Τροχαία

1 month ago 5

Ερωτηματικά έχει δημιουργήσει στους εμπνευστές του καρναβαλιού της Θεσσαλονίκης η απάντηση της Τροχαίας στο αίτημά τους για συγκέντρωση και αποκριάτικη παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου στην Τσιμισκή, στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει στο karfitsa.gr, η εμπνεύστρια του Καρναβαλιού της Θεσσαλονίκης, Θένια Δρακοπούλου, η απάντηση της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης ήρθε σήμερα και ήταν αρνητική. Στους λόγους συμπεριλαμβάνεται η επιβαρυμένη κίνηση στην πόλη, σε συνδυασμό με το ότι στην εκδήλωση πρόκειται να συμμετάσχει απροσδιόριστος αριθμός ατόμων. Τίθενται μέσω της απάντησης ζητήματα ασφαλείας, ενώ επίσης αναφέρεται πως η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για να γίνουν εκτροπές και διακοπές στην κυκλοφορία υπερβαίνει το μέτρο της συνήθους αστυνομικής προστασίας.

«Μας έδωσαν σήμερα επιτέλους μια έγγραφη απάντηση από την Τροχαία. Στο μέιλ έλεγε ότι δεν μπορεί να εγκριθεί να κλείσουν τους δρόμους εκείνη την ώρα. Και ότι αν γίνει το καρναβάλι, ο σύλλογος που ζήτησε την άδεια θα έχει νομικές κυρώσεις. Η απάντηση ήταν αρνητική και εκφοβιστική για το σύλλογο. Άραγε για αυτό δεν είχαμε 60 χρόνια καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη; Δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Έχουν ήδη πάρει όλοι τις στολές τους», δηλώνει στην η κα. Δρακοπούλου.

Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη το μεσημέρι της Κυριακής να βρεθεί στον Λευκό Πύργο, όπου είχε προγραμματιστεί στις 15.00 συγκέντρωση στο σημείο ώστε στις 16.00 να ξεκινήσει η παρέλαση. «Πολλοί είναι διατεθειμένοι να βγουν. Εγώ θα πάω. Δεν θα κάνουμε κάτι κακό. Θα διασκεδάσουμε. Άλλοι σπάνε καταστήματα, εμείς θέλουμε απλά να περάσουμε όμορφα, ενημερώσαμε όπως θα έπρεπε και μας το απαγορεύουν;», προσθέτει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-