Βλ. Πούτιν: Κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο Ρώσοι επιστήμονες

2 months ago 9

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (14/2) ότι Ρώσοι επιστήμονες είναι κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο για τους πάσχοντες.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ο Πούτιν είπε ότι «έχουμε φθάσει πολύ κοντά στη δημιουργία των λεγόμενων εμβολίων για τον καρκίνο ή ανοσορυθμιστικών φαρμάκων νέας γενιάς».

«Ελπίζω πως σύντομα θα χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά ως μέθοδοι εξατομικευμένης θεραπείας» πρόσθεσε, κατά την ομιλία του σε φόρουμ για τις μελλοντικές τεχνολογίες.

Ο Πούτιν δεν προσδιόρισε ποιους τύπους καρκίνου θα στοχεύουν τα εμβόλια, ούτε με ποιον τρόπο.

Αρκετές χώρες και φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν εμβόλια για τον καρκίνο. Πέρυσι η βρετανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία BioNTech που έχει την έδρα της στη Γερμανία για την έναρξη κλινικών δοκιμών για «εξατομικευμένες θεραπείες καρκίνου», με στόχο να φθάσουν τους 10.000 πάσχοντες έως το 2030.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Merck & Co αναπτύσσουν ένα πειραματικό εμβόλιο για τον καρκίνο το οποίο στην μέση φάση έρευνας έδειξε ότι μειώνει την πιθανότητα υποτροπής ή θανάτου από μελάνωμα – ο πιο θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος- κατά το ήμισυ ύστερα από θεραπεία τριών ετών.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν έξι εγκεκριμένα εμβόλια κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλεί πολλούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας , σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπως επίσης και τα εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Β (HBV), η οποία μπορεί να οδηγήσει στον καρκίνο του πνεύμονα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η Ρωσία ανέπτυξε τον δικό της εμβόλιο Sputnik V κατά της COVID-19 το οποίο πούλησε σε ορισμένες χώρες, αν και στο εσωτερικό βρέθηκε αντιμέτωπη με μια γενικευμένη απροθυμία του κόσμου να εμβολιασθεί.

Ο ίδιος ο Πούτιν εμβολιάσθηκε με το εμβόλιο Sputnik σε μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του σκευάσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-