MINI Aceman: Χαρισματική απλότητα

1 week ago 2

Η ΜΙΝΙ μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά που ανανεώνει τα μοντέλα της ή δημιουργεί νέα. Το εντυπωσιακό είναι ότι διαφυλάσσοντας το διαχρονικό στιλ της, μπαίνει δυναμικά όλο και περισσότερο στη νέα εποχή, υιοθετώντας τεχνολογίες αιχμής, χωρίς ίχνος συντηρητισμού, ενώ, παράλληλα ενισχύει τους τομείς της άνεσης, της πρακτικότητας και της οικονομίας. Αυτή τη φορά επαναπροσδιορίζει  την έξυπνη αξιοποίηση του χώρου με το νέο Aceman, το οποίο συνδυάζει compact εξωτερικές διαστάσεις με την καλύτερη δυνατή εσωτερική διάταξη για τους επιβάτες και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η προοδευτική σχεδίαση του νέου MINI Aceman παρέχει χώρο για πέντε άνετα καθίσματα με το μήκος του οχήματος να είναι κάτι περισσότερο από τέσσερα μέτρα. Με προβλεπόμενη αυτονομία έως και 406 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP, είναι άριστα εξοπλισμένο για μετακινήσεις απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων και εκτός των ορίων της πόλης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την αρωγή καινοτόμων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται μία εμβυθιστική, ψηφιακή εμπειρία στην καμπίνα, ενώ η ηλεκτροκίνηση δίνει νέα ώθηση στη χαρακτηριστική go-kart αίσθηση MINI. Σε συνδυασμό με τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και τη σχεδίαση MINI, οι παραδοσιακές αξίες της μάρκας ανοίγουν τον δρόμο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Ολόκληρη η νέα οικογένεια μοντέλων MINI υιοθετεί μια καθαρή, λιτή σχεδίαση, η οποία προσδίδει μια σύγχρονη εμφάνιση που αποπνέει αβίαστη αυτοπεποίθηση. Η μινιμαλιστική σχεδίαση του MINI Aceman δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τον προοδευτικό χαρακτήρα του.

Ειδικότερα, το MINI Aceman διαθέτει έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρων, τιμή που μπορεί να αυξηθεί στα 1.005 λίτρα χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες προσαρμογής του.  Με ένα εντυπωσιακό μπροστινό μέρος, τις στιβαρές καμπύλες και το αθλητικό του στήσιμο, το σπορ crossover μοντέλο της MINI είναι η επιτομή της ευελιξίας και της αυτοπεποίθησης. Με μήκος 4,07 μ, πλάτος 1,75 μ και ύψος 1,50 μ, το MINI Aceman τοποθετείται ανάμεσα στο MINI Cooper και το MINI Countryman. Με αεροδυναμικά διαμορφωμένο μπροστινό τμήμα, κοντούς προβόλους και λειτουργική σχεδίαση δύο όγκων, η σχεδιαστική αρχή “Clever Use of Space” που χαρακτηρίζει τη μάρκα αποκτά μία νέα ερμηνεία, ενώ η αμιγής ηλεκτροκίνηση ανοίγει μια ολόκληρη σειρά νέων δυνατοτήτων όσον αφορά τη σχεδίαση του οχήματος. Η σωστή εκμετάλλευση του χώρου διασφαλίζει ότι το νέο MINI Aceman είναι ευέλικτο στην αστική κυκλοφορία, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει άπλετο χώρο για τους επιβάτες. Οι αδιάλειπτες επιφάνειες αναδεικνύουν τα εκφραστικά και κομψά χρώματα του αμαξώματος. Ο ευέλικτος και περιπετειώδης χαρακτήρας του MINI Aceman τονίζεται από τις στάνταρ ράγες οροφής, τους οπτικά τονισμένους τροχούς σε διαστάσεις από 17″ έως 19″ και τα στοιχεία προστασίας κάτω από το μπροστινό, το πίσω και τα πλαϊνά μέρη του οχήματος. Η σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος αποκαλύπτει μια ισχυρή παρουσία, ερμηνεύοντας εκ νέου τα γνώριμα στοιχεία της σχεδίασης ΜΙΝΙ, όπως τα εκφραστικά φωτιστικά σώματα και τη χαρακτηριστική μάσκα. Το νέο οκταγωνικό σχήμα της βασίζεται στο παραδοσιακό βασικό θέμα του εξαγώνου. Το πλαίσιο της μάσκας του Aceman επεκτείνεται μέχρι την στιβαρή προστασία που βρίσκεται κάτω από την μπροστινή ποδιά. Στο νέο φινίρισμα Vibrant Silver ή στο γυαλιστερό Jet Black, η μπροστινή μάσκα δημιουργεί έντονες πινελιές αντίθεσης, συμβάλλοντας στην άμεση αναγνώριση του crossover μοντέλου. Με τη μοναδική σχεδίασή τους, οι γωνιώδεις προβολείς LED του αυτοκινήτου τονίζουν την ξεχωριστή θέση του MINI Aceman στην οικογένεια MINI. Το σχήμα τους επεκτείνεται στο καπό του οποίου οι ακριβείς γραμμές χαρίζουν στο μπροστινό μέρος του οχήματος μία ξεχωριστή ταυτότητα. Τα στοιχεία φώτων ημέρας των προβολέων LED μπορούν να αλλάξουν σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες, υπογραμμίζοντας τον εκφραστικό χαρακτήρα αυτού του νέου μέλους της οικογένειας MINI.

Το MINI Aceman διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Ένα μακρόστενο λογότυπο στο σχέδιο της εκάστοτε παραλλαγής εξοπλισμού φιγουράρει στην μπροστινή περιοχή του μαρσπιέ. Η έκδοση Essential είναι ιδιαίτερα λιτή με καθαρές γραμμές, αναδεικνύοντας ορισμένα λειτουργικά μέρη, όπως το λογότυπο στο νέο φινίρισμα Vibrant Silver. Στην έκδοση Classic, η οροφή και οι εξωτερικοί καθρέπτες μπορούν να επιλεγούν σε μαύρο ή λευκό χρώμα για τη δημιουργία αντίθεσης. Η μάσκα διαθέτει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, ενώ η εσωτερική της επιφάνεια και ο προφυλακτήρας βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος.

Η έκδοση Favoured προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης του MINI Aceman περιλαμβάνοντας την επιλογή της χαρακτηριστικής Multitone Οροφής, σε συνδυασμό με λευκά καλύμματα καθρεπτών και πλαίσιο μάσκας σε χρώμα Silver. Η εξαιρετικά σπορ αύρα του νέου crossover είναι ιδιαίτερα εμφανής στην έκδοση JCW. Εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η παραλλαγή αυτή διαθέτει τη δική της ξεχωριστή σχεδίαση εμπρός και πίσω. Η μάσκα φέρει πλαίσιο και το ειδικό για την παραλλαγή λογότυπο JCW σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ενώ η οροφή αντίθεσης σε Chili Red και οι κόκκινες λωρίδες στο καπό υπογραμμίζουν τη δυναμική συνολική εμφάνιση. Εν τω μεταξύ, το πίσω μέρος έχει πολύ πιο μυώδες σχήμα, με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα από άκρη σε άκρη.

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “Charismatic Simplicity” της MINI εκφράζεται ξεκάθαρα στο εσωτερικό. Με την σχεδίαση του εσωτερικού να γίνεται σταθερά πιο απέριττη, το MINI Aceman ακολουθεί το αρχικό όραμα του Alec Issigonis, εφευρέτη του κλασικού Mini. Με το εργονομικό τιμόνι, την κεντρική οθόνη OLED και την αναδιαμορφωμένη μπάρα διακοπτών, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του MINI, το cockpit απηχεί τρία βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του κλασικού Mini. Το καινοτόμο MINI Operating System 9 επιτρέπει τον διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών οδήγησης μέσω αφής ή φωνής. Αποτελώντας το σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την άνεση και την εμπειρία, η κεντρική μονάδα αλληλεπίδρασης MINI Interaction Unit ελέγχεται με παρόμοιο τρόπο με ένα smartphone.

Το MINI Aceman διατίθεται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εξασφαλίζοντας μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση MINI τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε διαδρομές εκτός των ορίων της πόλης. Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, το νέο MINI Aceman θα είναι διαθέσιμο ως MINI Aceman E και με αυξημένη ισχύ ως MINI Aceman SE. Ο ηλεκτροκινητήρας 184 ίππων του MINI Aceman E παράγει ροπή 290 Nm, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 160 χλμ/ώρα. Με ισχύ 218 ίππων, το MINI Aceman SE παράγει ροπή 330 Nm, επιτρέποντας στο όχημα να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 170 χλμ/ώρα.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-