Μητσοτάκης για την επίθεση στην Οδησσό: «Ήταν κάτι πολύ άγριο, όλοι μας ανησυχήσαμε»

3 months ago 10

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο».

«Βλέπω το ΕΛΚ ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν και πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε. Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές», είπε επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΕΛΚ έστειλε μήνυμα στο Κρεμλίνο λέγοντας: «δεν φοβόμαστε, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία».

«Δείξαμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία με αναπάντεχο για ορισμένους εχθρούς μας τρόπο. Και ποτέ η Ευρώπη δεν έχει δείξει τέτοια απάντηση, με ποινές στη Ρωσία, με την υποστήριξη της Ουκρανίας στρατιωτικά και οικονομικά: καμία αθέτηση του διεθνούς δικαίου και απόπειρα αλλαγής συνόρων δια της βίας δεν θα γίνουν αποδεκτές από την πολιτική μας οικογένεια», ανέφερε.

Γεραπετρίτης: Διερευνώνται τα αίτια και η πηγή της επίθεσης

H ελληνική κράτος διερευνά τα αίτια και την πηγή της επίθεσης στην Οδησσό, ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και προσέθεσε ότι «είμαστε σε άμεση σύμπραξη με τις ουκρανικές αρχές έτσι όθεν να υπάρξει μεστός διαλεύκανση του γεγονότος».

Ο κ. Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος μίλησε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και το περιορισμοί λειτουργίας των μην κερδοσκοπικών ξένων πανεπιστημίων, απάντησε σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζου, σχετικώς με τον χαρακτήρα του χθεσινού χτυπήματος στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν υπήρξε άμεση ενειπή ή κίνδυνος ζωής ή ακεραιότητας» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνισε ότι βεβαίως υπήρξε μια επίθεση, η οποία αυτή τη στιγμή διερευνάται σε ό,τι αφορά τα αίτια και την πηγή.

Τέλος ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μια τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα και τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-