Μπηχτή Μάντζου στον Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – «Ξεχνά αυτά που γνώριζε ως επιφανές στέλεχος του ΠΑΣΟΚ»

3 months ago 25

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζο, να απαντά στις αιτιάσεις του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, για τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Επειδή ακούσαμε χθες τον κ. υπουργό να μας καταλογίζει ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής, φαίνεται πως ο κ. Πιερρακάκης ξεχνά αυτά που γνώριζε ως επιφανές στέλεχος του ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος στην ομιλία του, προτρέποντας τον υπουργό Παιδείας να «ψάξει στο αρχείο του να βρει μία – μία – έστω αναφορά του ΠΑΣΟΚ σε ‘παραρτήματα’ ξένων πανεπιστημίων».

Για να προσθέσει: «Και επειδή δεν θα τη βρει, ας πει στους νέους συναδέλφους του στη ΝΔ να σταματήσουν την κασέτα. Γι’ αυτό αύριο θα καταψηφίσουμε με πλήρη επίγνωση και τεκμηρίωση ένα σχέδιο νόμου που δεν ικανοποιεί καμία από τις δικές μας θέσεις», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Ό,τι μας λέγατε και για το κράτος δικαίου μετά τις υποκλοπές»

«Αν θέλετε μεταρρυθμίσεις, ελάτε να συζητήσουμε. Αν θέλετε διευθετήσεις, να τις κάνετε μόνοι σας», διεμήνυσε στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Μάντζος και προσέθεσε πως «επιβεβαιώνεται ξανά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί με εγχειρίδιο λαϊκισμού: Μία κυρίαρχη άποψη. Και όσοι στέκονται απέναντί της είναι συλλήβδην αντιδραστικοί. Σχεδόν άνθρωποι των σπηλαίων».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οπισθοδρομική και η υπεράσπιση του Συντάγματος. Ό,τι μας λέγατε και για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και τώρα έρχονται οι κυρώσεις της αμερικανικής στην Intellexa, που διακινεί εδώ το Predator και το εξάγει στην Αφρική με την άδεια της κυβέρνησης».

«Ό,τι μας λέγατε και για την υπεράσπιση της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη, που μαθαίνουμε σήμερα την έκθεση της ERA, που καταλογίζει συστημικά κενά ασφαλείας στους σιδηροδρόμους», ανέφερε επίσης, προσθέτοντας: «Ό,τι μας λέγατε στην πολιτική προστασία, που ακόμη και σήμερα – με την τροπολογία σας – κρατάτε σε ομηρεία πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και δεν ομογενοποιείτε το προσωπικό σε ένα σώμα κρίσιμο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».

«Φύλλο συκής ψάχνετε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια, παρέθεσε έξι σημεία αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι η πρώτη φορά που κράτος – μέλος της ΕΕ προσπαθεί να παρέμβει στον πανεπιστημιακό χώρο χωρίς δομημένο διάλογο, χωρίς καν μια επίφαση διαβούλευσης. Από ένα κλειστό γραφείο στο υπουργείο Παιδείας».

Παράλληλα, κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό βάσης», αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό και δεν γυρίζουν.

«Τα παιδιά φεύγουν επειδή δεν βρίσκουν δουλειά. Κι αν βρουν αμείβονται με υποπολλαπλάσιους μισθούς από Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Και επειδή τα ενοίκια τρέχουν με διπλάσιους ρυθμούς από τους μισθούς. Μιλάτε για τους φοιτητές Ιατρικής, αλλά ξεχνάτε τους γιατρούς και τις αναξιοπρεπείς αποδοχές στο ΕΣΥ. Τα παιδιά φεύγουν επειδή δεν βλέπουν φως», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, μίλησε για «υποκριτική επίκληση του δημοσίου πανεπιστημίου» εκ μέρους της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «δεν είναι ενίσχυση η μεταφορά τμημάτων. Ούτε οι ρυθμίσεις που αφορούν μόνο σε ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο», για να υπογραμμίσει: «Φύλλο συκής» ψάχνετε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-