Αλεξάντερ Ντε Κρόο: Το Βέλγιο απέλασε δεκάδες Ρώσους κατασκόπους τους τελευταίους μήνες

1 month ago 5

«Το Βέλγιο απέλασε δεκάδες Ρώσους κατασκόπους τους τελευταίους μήνες» ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντε Κρόο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο rtl.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ερωτηθείς εάν το Βέλγιο πρέπει να φοβάται τις προσπάθειες της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία, ο Αλεξάντερ Ντε Κρό απάντησε: «Τους τελευταίους μήνες, το Βέλγιο απέλασε δεκάδες λεγόμενους Ρώσους διπλωμάτες. Κάνω λόγο για λεγόμενους διότι στα χαρτιά είναι διπλωμάτες. Ξέρουμε καλά ότι κάνουν άλλες δραστηριότητες στο Βέλγιο» με τον δημοσιογράφο να επανέρχεται ρωτώντας εάν κάνει λόγο για κατασκόπους. «Είναι ξεκάθαρο, ναι. Πρόκειται για ενέργειες κατασκοπείας, ενέργειες αποσταθεροποίησης» σημείωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός.


«Γνωρίζουμε επίσης ότι σε ό,τι αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις, πολύ συχνά, όταν παίρνουμε θέση εναντίον της Ρωσίας, οι ιστοσελίδες μας δέχονται επίθεση τις επόμενες ώρες» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, σε ερώτηση σχετικά με την χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι «είναι ο Πούτιν που πληρώνει». Συμπλήρωσε ότι «το Βέλγιο βρήκε μια έξυπνη λύση. Η βοήθεια στην Ουκρανία πληρώνεται με τη φορολόγηση των χρημάτων του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βέλγιο. Η Ρωσία έχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει στο Βέλγιο, (…) χρησιμοποιούμε το 100% του φόρου γι’αυτό. Δεν χρηματοδοτείται από τον Βέλγο φορολογούμενο. Είναι ο Πούτιν που πληρώνει για τον πόλεμο που πρέπει να κάνει η Ουκρανία εναντίον του».

Σχετικά με τις απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν είναι κάτι νέο καθώς και ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.«Αυτή τη στιγμή είναι ένας πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας, αλλά και εναντίον όλων εκείνων που εκπροσωπούν την Ευρώπη» επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-