Στο Ηράκλειο στις 6 – 8 Μαρτίου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

1 month ago 4

Τα Μινωικά ανάκτορα, με έμφαση στην Κνωσό, τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου και το Δικταίο Άντρο θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από τις 6 έως και τις 8 Μαρτίου.

Η κ. Μενδώνη θα αφιχθεί στο Ηράκλειο την Τετάρτη και στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας θα έχει την πρώτη από τις επαφές της, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Αργότερα, στη 1.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει αυτοψία στα Ενετικά Τείχη με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό. Στις 5 το απόγευμα θα συμμετάσχει σε ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Ακολούθως, στις 6.30 το απόγευμα θα βρεθεί σε εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο ξενοδοχείο Ibis Styles Heraclion Central και αμέσως μετά θα μεταβεί ξανά στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τα εγκαίνια εκθεσιακής Δράσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων».

Την Πέμπτη η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον δήμαρχο Ηραλκείου, στις 10 το πρωί και το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον κ. Καλοκαιρινό και τον κ. Αρναουτάκη θα μεταβεί για αυτοψία στην Κνωσό. Αυτοψία με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοσοσάλη θα γίνει στη συνέχει και στην ανασκαφή Σακελλαράκη στις Αρχάνες. Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει αυτοψία και στο Μουσείο Κεραμικής με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Αργότερα, στις 6.30. η κ. Μενδώνη θα έχει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων.

Την Παρασκευή η κ. Μενδώνη θα συναντήσει στις 10.30 το πρωί στην Αρχιεπισκοπή τον Ἀρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ευγένιο και αμέσως μετά, παρουσία του περιφερειάρχη, θα κάνει αυτοψία στον Άγιο Μηνά. Το μεσημέρι θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργο Αθανασάκη και τους υπευθύνους της Δαίδαλος ΑΟΤΑ Γιώργο Μαυρογιάννη και Βαγγέλη Κουτάντο για το Δικταίο Άντρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-