Νέες «φουρτούνες» στην κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια – Η πρώτη αντίδραση

3 months ago 20

Τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου νωρίτερα σήμερα, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι, στη χώρα μας, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. «Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεγκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά» τόνισε.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος νωρίτερα σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν».

«Είναι θέμα της κοινωνίας, η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια» κατέληξε.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-