Είναι ο πιο διάσημος TikΤoker αλλά στα βίντεό του δεν λέει… κουβέντα

1 month ago 7

Ο κωμικός Khaby Lame έχει γίνει ο βασιλιάς του TikTok και όλα αυτά χωρίς να πει λέξη.

Περνούσε τις μέρες του κρυμμένος στο σπίτι των γονιών του στο Κιβάσσο της Ιταλίας μαζί με τα τρία αδέλφια του, αναζητώντας άλλες δουλειές. Μια μέρα, κατέβασε το TikTok και άρχισε να το επεξεργάζεται στην κρεβατοκάμαρά του, αναρτώντας βίντεο του εαυτού του με το όνομα Khaby Lame. Και κάπως έτσι γεννήθηκε μια εκπληκτική καριέρα.

Στην αρχή, όπως πολλοί οι TikTokers, δημιουργούσε κλιπ με τον εαυτό του να χορεύει, να παρακολουθεί βιντεοπαιχνίδια ή να κάνει κωμικά κόλπα. Στις αρχές του 2021, άρχισε να διακωμωδεί τα βίντεο με τα trends που κατακλύζουν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης – αντιδρώντας σε αυτά με κινήσεις του σώματός του ή ένα βλέμμα απόγνωσης.

@khaby.lame Yes literary Genius my friend 🤲🏿🤦🏿‍♂️ #learnfromkhaby #learnwithtiktok @tiktok ♬ suono originale – Khabane lame

Τώρα ο Lame είναι ο πιο δημοφιλής άνθρωπος στο TikTok, με 114 εκατομμύρια followers. Μονάχα η χορεύτρια Charli D’Amelio, μια έφηβη από την Καλιφόρνια που δημοσιεύει παιχνιδιάρικα βίντεο, συχνά με τη μεγαλύτερη αδελφή της Dixie, κονταροχτυπιέται μαζί του για τον θρόνο.

Μοναδικό στιλ

Ο Lame με καταγωγή από τη Σενεγάλη διακρίνεται για τα μακριά άκρα του και το τρομερά εκφραστικό του πρόσωπο.

Σε ένα βίντεο, ο Lame ξεφλουδίζει μια μπανάνα με τα χέρια του ως απάντηση σε ένα βίντεο που δείχνει κάποιον να ανοίγει προσεκτικά μια μπανάνα με μπαλτά. Σε ένα άλλο, αντιδρά σε ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να ξεφλουδίζει θορυβωδώς ένα αγγούρι με τα δόντια της, χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να ολοκληρώσει την ίδια εργασία.

«Δεν χρειάζεται να μιλήσεις για να σε δουν ή να σε καταλάβουν»

Ο Khaby δήλωσε στο CNN το 2022 ότι οι σιωπηλές αντιδράσεις του είχαν σκοπό να προσωποποιήσουν τον όρο «shaking my head» – ή αλλιώς γνωστό ως «smh» – με τα βίντεό του να δείχνουν τακτικά την αγανάκτησή για περίεργα βίντεο που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα.

@khaby.lame my brother, I can give you an apron for your birthday! 👨‍🍳 #learnfromkhaby #comic ♬ suono originale – Khabane lame

«Η απλότητα κάνει τον κόσμο να γελάει»

Αυτές οι σιωπηλές αλλά εκφραστικές αντιδράσεις τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ψηφιακούς δημιουργούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ίσως επειδή οι εκφράσεις του προσώπου μου είναι αστείες, αυτή η απλότητα κάνει τον κόσμο να γελάει και μου αρέσει», δήλωσε ο Lame.

Ειδικός στο μάρκετινγκ λέει ότι η δημοτικότητα των βίντεο του Lame δείχνει πώς η μη λεκτική επικοινωνία μπορεί να υπερβεί τα γλωσσικά εμπόδια και να δημιουργήσει συνδέσεις μεταξύ των πολιτισμών.

@khaby.lame Thanks for the advice my friend! #learnfromkhaby #comic #comedy ♬ original sound – Khabane lame

«Δεν χρειάζεται να μιλήσεις για να σε δουν ή να σε καταλάβουν», δήλωσε στο CNN η Christina Ferraz, ιδρύτρια του πρακτορείου δημοσίων σχέσεων Thirty6five με έδρα το Χιούστον. «Η αγανάκτησή του είναι κατανοητή και τα συναισθήματα είναι καθολικά».

«Ξέρουν ότι είμαι αυτός που λύνει προβλήματα»

Το χιούμορ του Lame έχει προσελκύσει θαυμαστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι του στέλνουν τακτικά βίντεο με ανθρώπους που εκτελούν απλές εργασίες με περίπλοκους τρόπους.

«Ξέρουν ότι είμαι αυτός που λύνει προβλήματα, οπότε με επισημαίνουν ή με αναφέρουν και λένε: «Khaby είναι η σειρά σου, λύσε αυτό το πρόβλημα γιατί σε χρειαζόμαστε»», είπε.

Οι στωικές εκφράσεις του προσώπου του τον έχουν επίσης μετατρέψει σε σταρ των meme – με το πρόσωπό του να αναδημοσιεύεται σε βίντεο αντίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αντίθεση με κάποιους άλλους αστέρες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα βίντεο του Lame δεν χαρακτηρίζονται από υπερπαραγωγές. Ο ίδιος πιστεύει επίσης ότι το περιεχόμενό του βρίσκει ανταπόκριση επειδή έγινε διάσημος σε μια εποχή που ο κόσμος ήταν σε καραντίνα λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-