Νετανιάχου: Προαναγγέλλει στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα «αδειάζοντας» ακόμη και τους πιο στενούς συμμάχους του

3 months ago 9

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δείχνει αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το μόνο «χαρτί» που θεωρεί πως έχει στα χέρια του: να «εξαφανίσει» την Χαμάς – όπως έχει υποσχεθεί – κυνηγώντας την και στην Ράφα, διακινδυνεύοντας να απομονωθεί ακόμη και από τους πιο στενούς συμμάχους του.

«Υπάρχει διεθνής πίεση και αυξάνεται, όμως ιδίως όταν η διεθνής πίεση αυξάνεται, εμείς πρέπει να γινόμαστε μία γροθιά, πρέπει να είμαστε ενωμένοι κατά των προσπαθειών να σταματήσει ο πόλεμος», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συμπεριλαμβάνοντας στα σχέδιά του και την επιχείρηση στη Ράφα.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια μιας τελετής αποφοίτησης σε στρατιωτική σχολή, αφού ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να αποκρούσει κάθε «εσκεμμένη απόπειρα» να κατηγορηθεί για τα εγκλήματα της Χαμάς, πρόσθεσε πως η χώρα του θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις κατά μήκος της Γάζας, «περιλαμβανομένης της Ράφας, του τελευταίου προπύργιου της Χαμάς».

«Όποιος μας λέει να μην επιχειρούμε στη Ράφα μας λέει να χάσουμε τον πόλεμο και αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε ο Νετανιάχου.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι συνωστίζονται στη Ράφα, οι περισσότεροι έχοντας εγκαταλείψει τα σπίτια τους βορειότερα για να ξεφύγουν από τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί να καταστρέψει τη Χαμάς, αφότου μέλη της επιτέθηκαν στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους, ενώ απήγαγαν 253, σύμφωνα με στοιχεία του Ισραήλ. Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα κατά τη διάρκεια των επακόλουθων επιχειρήσεων του Ισραήλ, εκτιμούν οι υγειονομικές αρχές της Χαμάς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-