Νίκη τίτλου για την ΑΕΚ

1 week ago 3

Η 7η αγωνιστική των play off αποδείχθηκε η αγωνιστική της ΑΕΚ. Μετά την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στην Opap Arena, επικράτησε άνετα με 3-0 και άφησε το «τριφύλλι» στο -4, έχοντας δική της και την ισοβαθμία.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς αποσπάστηκε στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +8 από τον Ολυμπιακό που έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

H AEK στο πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα κυριαρχική, πολύ ανώτερη από τον Παναθηναϊκό και στο 6′ απείλησε με την κεφαλιά του Πόνσε που πέρασε λίγο άουτ. Η Ένωση κατάφερε να εκμεταλλευθεί την αύρα της έδρας και να ανοίξει το σκορ στιγμές αργότερα, στο 7′. Ο Ελίασον με ατομική ενέργεια και υπέροχο σουτ νίκησε τον Ντραγκόφκσι.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή με τον Παλάσιος στο 9′ και στη συνέχεια η Ένωση έψαχνε το δεύτερο γκολ, έχοντας εξαιρετικές μεταβάσεις. Στο 14′ ο Ντραγκόφσκι έδιωξε το σουτ του Πόνσε, στο 26′ το σουτ του Πόνσε πέρασε άουτ και τελικά ο Αργεντινός σέντερ φορ πέτυχε το 2-0 στο 38′. Μετά το λάθος του Ακαϊντιν, έκλεψε την μπάλα και εκμεταλλεύθηκε το τετ-α-τετ, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πήραν αρκετά ρίσκα από νωρίς, έπαιξαν με δύο επιθετικούς αλλά με εξαίρεση κάποια μακρινά και άστοχα σουτ του Ιωαννίδη δεν απείλησαν την ΑΕΚ, που είχε πολλούς χώρους και τους εκμεταλλεύθηκε.

Στο 61′ ο Πινέδα και ο Πόνσε σημάδεψαν το δοκάρι του Παναθηναϊκού και τελικά το τρίτο γκολ των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 69′. Μετά το γύρισμα του Πινέδα, η μπάλα έφτασε στον Ελίασον που έστειλε σαν σε προπόνηση την μπάλα στο βάθος της «πράσινης» εστίας.

Το παιχνίδι είχε κριθεί, όπως και ο νικητής. Μάλιστα, η ΑΕΚ παραλίγο να πετύχει και τέταρτο γκολ αλλά ο Πινέδα αστόχησε στο τετ α τετ που είχε στο 79′.

Το 3-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τον «δικέφαλο αετό» να παίρνει δίκαια το «τρίποντο» απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν απογοητευτικός.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 75, Παναθηναϊκός 71, ΠΑΟΚ 68, Ολυμπιακός 67, Άρης 49, Λαμία 35.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-