Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης: “Μαύρο” στους Βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

2 months ago 8

Φωτογραφία: Intime

14/02/2024 21:45

|

THESTIVAL TEAM

Τα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης με την οποία τους καλούν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Είναι γεγονός ότι τα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης απαριθμούν χιλιάδες μέλη και μπορούν να επηρεάσουν μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος της πόλης. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα Χριστιανικά Σωματεία κατάφεραν να αναδείξουν στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων κεντροδεξιών κομμάτων τους υποψηφίους που στήριζαν. Ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Φρόντισαν μάλιστα να διατρανώσουν την αντίθεσή τους για να μην μπορεί κανείς να τους χρεώσει ότι στήριξαν το νομοσχέδιο. Μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Συντονιστικό των Χριστιανικών Σωματείων αποφάσισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους Βουλευτές ότι δεν θα έχουν καμία στήριξη εφόσον ψηφίσουν υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Τις τελευταίες ημέρες τα κινητά τηλέφωνα των μελών των Σωματείων έχουν πάρει φωτιά με μαζικές αποστολές μηνυμάτων για να ασκηθούν πιέσεις προς τα βουλευτικά γραφεία. Αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν και μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Σκοπός των Χριστιανικών Σωματείων είναι να ενημερώσουν κάθε μέλος τους για τα ονόματα των Βουλευτών που θα ψηφίσουν “υπέρ” και “κατά”.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν τα Χριστιανικά Σωματεία προς τους Βουλευτές:

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Απευθυνόμαστε σε σας γιατί είστε οι δικοί μας άνθρωποι που τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή μας εκπροσωπείτε στη Βουλή. Σας εκλέξαμε εκτιμώντας την προσωπικότητά σας, τα προσόντα σας, αλλά κυρίως γιατί πιστέψαμε ότι είστε τα πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν τη θέλησή μας και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας στο κέντρο λήψης αποφάσεων της χώρας.

Γι’ αυτό σας ζητούμε, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψη σας ότι αποτελούμε ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων στην Μακεδονία, η οποία διακρίνεται για τη θρησκευτικότητα και την προσήλωσή της στην ελληνορθόδοξη παράδοση, να ακούσετε το αίτημά μας: Καταψηφίστε το νομοσχέδιο της ντροπής!

Αρνηθείτε να συμμετάσχετε στην καταστροφή του πολιτισμού που χτίστηκε στηριγμένος σε θεσμούς και αξίες, του πολιτισμού που ανύψωσε τον άνθρωπο σε προσωπικότητα με ανυπέρβλητη αξία ως εικόνα του Θεού! Αντισταθείτε στη λαίλαπα της ισοπέδωσης! Μην υποκύπτετε στην παγκόσμια τρομοκρατία του ιδεολογικού φασισμού της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας που προσπαθεί να σας υποτάξει με απειλές και δελεάσματα!

Αρθείτε στο ύψος που απαιτεί η ιστορική συγκυρία. Δεν δίνονται συχνά ευκαιρίες να γράψει κανείς ηρωικές σελίδες στο βιογραφικό του. Η στάση σας κατά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου σάς προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε τη διαφορά, να βγείτε από τη μάζα των άβουλων και κατευθυνόμενων και να σταθείτε ανάχωμα στον βιασμό της φύσης, στην ανατροπή των αξιών, στην απαξίωση του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα επιχειρηματολογήσουμε πέραν των όσων η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην εμπεριστατωμένη εγκύκλιό της με νηφαλιότητα και παρρησία παρουσίασε ως τη θέση του Ευαγγελίου, με τις συνεπακόλουθες πνευματικές, κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις του θέματος.

Εμείς εκφράζουμε την απαίτησή μας να γίνει σεβαστή από την Κυβέρνηση και όλο το νομοθετικό σώμα, όχι η δική μας άποψη, αλλά η εντολή του Θεού. Η συντριπτική πλειονότητα του πολιτικού κόσμου, από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο σε ψήφους βουλευτή, είστε βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι. Κι αυτό είναι το ίδιον της Ελληνικής Βουλής. Γι’ αυτό είναι άστοχη και παραπειστική κάθε σύγκριση με τα λεγόμενα «προοδευτικά» κράτη που δέχτηκαν μια τέτοια νομοθεσία. Η Ελλάδα -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- διατηρεί την ιδιοπροσωπία της κι αποτελεί ακόμη σημείο αναφοράς για τη συνοχή των οικογενειακών δεσμών, για τη θαλπωρή και την ανθρωπιά που καλλιεργούνται στο υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Στη διατήρηση αυτού του υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος οφείλει η πολιτεία να στρέψει την προσοχή της και για την ενίσχυσή του να λάβει μέτρα και όχι να ψηφίζει νόμους που δυναμιτίζουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Μην πριονίζετε τις ρίζες του δένδρου που σας τρέφει! Μην κόβετε τις φλέβες που σας μετάγγισαν τη ζωή και πάνω απ΄ όλα :«μὴ προσκρούετε Θεῷ». Αγαπητές και αγαπητοί Βουλευτές της Θεσσαλονίκης, το βουλευτικὸ αξίωμα δεν σημαίνει μόνο τιμή· σημαίνει πρωτίστως ευθύνη. Κι εδώ η ευθύνη είναι τόσο μεγάλη, όσο το βάρος της ιστορίας αυτού του Έθνους. Υπάρχουν στιγμές που ζυγίζουν αιώνες, είναι τότε που ένα «ναι» ή ένα «όχι» μπορεί να καταξιώσει ή να απαξιώσει ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου. Μια τέτοια στιγμή στη δική σας ζωή είναι τώρα: η ώρα που θα κληθείτε να τοποθετηθείτε θετικά ή αρνητικά στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Ευχόμαστε να μην απογοητεύσετε τους ψηφοφόρους σας. Η αποχή δεν είναι λύση αλλά φυγομαχία! Οφείλετε να είστε παρόντες και να επιλέξετε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, ώστε να μη σας συγκαταλέξει στους Εφιάλτες. Κανένας χριστιανός βουλευτής δεν μπορεί να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καταπατώντας συνειδητά και εν γνώσει του τον Νόμο του Ευαγγελίου. Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί για τον χριστιανικό λαό της Ορθόδοξης Ελλάδας «κόκκινη γραμμή» και η μη καταψήφισή του θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη μεταξύ μας σχέση εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-