Νότια Αφρική: Μητέρα κατηγορείται ότι πούλησε το παιδί της σε... θεραπευτή

3 months ago 10

Η Τζόσλιν Ράσελιν Σμιθ, 6 ετών, εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο από το Σαλντάνχα Μπέι, ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται σε απόσταση 135 χιλιομέτρων βόρεια του Κέιπ Τάουν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες με τη συνδρομή γειτόνων και εθελοντών προκειμένου να βρουν το κοριτσάκι.

Χθες Τετάρτη (6/3), υπήρξε σοβαρή ανάπτυξη στην υπόθεση, με τη τσάκωμα της μητέρας και του συντρόφου της. Οδηγήθηκαν μπροστά ενός ανακριτή σήμερα μαζί με άλλους 2 άνδρες.

6xroni notia afriki eksafanisi

Η 6χρονη Τζόσλιν Ράσελιν Σμιθ, που αγνοείται από τον Φεβρουάριο

South African Police Services via AP

«Κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων με στόχο την εκμετάλλευση και απαγωγή», έγινε γνωστό από τη γενική εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου. Οι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, η μαμά και οι συνεργοί της πούλησαν το παιδί σε έναν παραδοσιακό «θεραπευτή», για λόγους που δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, έναντι τουλάχιστον 1000 ευρώ.

Αυτοί οι «θεραπευτές», που αποκαλούνται «σανγκόμα» στη Νότια Αφρική, αναλαμβάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τον ρόλο του γιατρού και παρέχουν συμβουλές μέσω τελετουργικών πρακτικών.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-