Ο άνθρωπος που έβγαλε 56 εκατ. ευρώ από τα deal σε Epsilon & Entersoft

2 weeks ago 4

Έτοιμος να αποχωρήσει -με γεμάτο πορτοφόλι- από ακόμη μία ελληνική εισηγμένη της Τεχνολογίας/Πληροφορικής είναι ο Ράιαν Φλόιντ, ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, ο οποίος είναι ιδρυτής και επικεφαλής του διεθνούς fund BARCA Capital LLP.

Κι αυτό διότι ο ίδιος κατέχει το 6% του μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net, όπου οι βασικοί μέτοχοι, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς της General Atlantic, ανακοίνωσαν την υποβολή δημόσιας πρότασης στην τιμή των 12 ευρώ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον Φλόιντ; Ότι πολύ σύντομα θα «αναγκαστεί» να πουλήσει το σύνολο του μετοχικού του μεριδίου, εισπράττοντας το ποσό των 39 εκατ. ευρώ. Καθ’ όλου άσχημα, αν αναλογιστούμε σε ποια τιμή είχε αγοράσει αυτές τις μετοχές.

Ο επικεφαλής της BARCA, Ράιαν Φλόιντ

Με βάση λοιπόν, τα όσα γνωρίζουμε, ο ιδρυτής του BARCA είχε «χτίσει» τη θέση του στην Epsilon Net τον Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή λίγο μετά την είσοδο της εταιρείας στην Κύρια Αγορά και την παράλληλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκείνη την περίοδο, η μετοχή της εισηγμένης δεν ξεπερνούσε το 0,7 ευρώ. Επομένως, προκύπτει ένα εξωφρενικό κέρδος άνω του 1.500% για τον Φλόιντ σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών.

Το deal στην Entersoft

Και μην ξεχνάμε ότι ο επικεφαλής του BARCA, μόλις πριν μερικές εβδομάδες, αποκόμισε ένα σημαντικό όφελος της τάξης του 55% και στην περίπτωση της Entersoft (είχε αγοράσει το 7,2% στην τιμή των 5,2 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2021), όπου προχώρησε στην πώληση του μεριδίου του, αξίας άνω των 17 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εξαγορά του 100% από τη διεθνή κοινοπραξία υπό την Olympia Group στην τιμή των 8 ευρώ.

To βασικό ερώτημα

Έχοντας, πλέον, όλη αυτή τη ρευστότητα (56 εκατ. ευρώ) και βάζοντας ένα θετικό πρόσημο στην επενδυτική του παρουσία στην Ελλάδα, αυτό που μένει να μάθουμε από τον Φλόιντ είναι το εξής: Θα μαζέψει τα χρήματά του και θα αποχωρήσει οριστικά από τη χώρα; Ή είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει την «πλούσια» ρευστότητα, αναζητώντας την επόμενη «Epsilon» ή την επόμενη «Entersoft»;

Η συνέχεια στα επόμενα επεισόδια…

Ο… πρακτικάριος που φεύγει με κέρδος 55% από την Entersoft

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-