Ο Ελον Μασκ έστειλε στο Διάστημα τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη (βίντεο)

3 months ago 22

Τρία νέα μέλη ετοιμάζεται να υποδεχθεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS). Πρόκειται για έναν αστροναύτη από τη Σουηδία, έναν από την Ιταλία και έναν από την Τουρκία. Ο Αλπέρ Γκερεζαβτσί που υπηρέτησε για 15 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών γράφει ιστορία ως ο πρώτος αστροναύτης της χώρας που ταξιδεύει στο Διάστημα.

Η μεταφορά γίνεται με σκάφος της αμερικανικής εταιρείας Axiom που δραστηριοποιείται στον τομέα του διαστημικού τουρισμού και το σκάφος εκτοξεύτηκε σήμερα Παρασκευή με ένα πύραυλο Falcon της Space X, της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ. Κάθε μια από τις τρεις χώρες πλήρωσε ένα ποσό περίπου 55 εκατ. δολαρίων για να τοποθετήσει στο σκάφος τον αστροναύτη της.

Όπως είναι ευνόητο υπάρχει ενθουσιασμός στην τουρκική κυβέρνηση για αυτή την εξέλιξη αν και οι διαστημικές της φιλοδοξίες ήταν πολύ μεγαλύτερες αλλά δεν υλοποιήθηκαν τουλάχιστον όχι ακόμη με τον πρόεδρο της Τουρκίας να υπόσχεται το 2021 ότι το 2023 θα πραγματοποιούνταν επανδρωμένη αποστολή της Τουρκίας στη Σελήνη και μάλιστα με μέσα μεταφοράς (πύραυλο) εγχώριας παραγωγής.

Naftemporiki.gr

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2024. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-