«Ο IDF περικυκλώνει το ινδονησιακό νοσοκομείο» - Φόβοι επανάληψης της τραγωδίας στο Αλ Σίφα

2 weeks ago 2

Την ίδια εξηκοντάλεπτο καταγγέλλει πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον «12 ασθενείς και συγγενείς τους» σκοτώθηκαν και «δεκάδες τραυματίστηκαν» από ισραηλινό πλήγμα.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική και οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους» συμπληρώνεται.

Στο μεταξύ, το ατομικό του ινδονησιακού νοσοκομείου δηλώνει πως θα παραμείνει για να περιθάλψει τους τραυματίες, τη στιγμή που εντός του χώρου βρίσκονται κατά πρόσβαση 700 άτομα.

Και ενώ ο κλοιός στο νοσοκομείο στενεύει, το al jazeera σημειώνει πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δίνουν εντολή στους κατοίκους της πόλης Χαν Γιούνις, να εκκενώσουν.

«Ό,τι συνέβη στη βόρεια Γάζα, συμβαίνει τώρα και στο νότο» σχολιάζει ο ανταποκριτής του μέσου.

IDF: Οι όμηροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Σε νεότερη ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι παρουσίασε υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που, όπως ισχυρίζεται, είναι από το Αλ Σίφα, στις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF το βίντεο καταγράφει 2 ομήρους, να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται τώρα αυτοί οι όμηροι», ανέφερε.

Κατά τον Χαγκάρι δείχνει επίσης ένα τζιπ των IDF που αφαιρέθηκε από το Ισραήλ στο νοσοκομείο, καθώς και ένα λευκό pick-up που, όπως είπε, ήταν του τύπου που χρησιμοποιούσαν οι κομάντος της Χαμάς όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ.

«Μέχρι τώρα η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη – η Χαμάς ασκεί φοβερισμός από τα νοσοκομεία», υπογράμμισε.

Χαμάς: «Συμφωνήθηκε εκεχειρία για την απελευθέρωση ομήρων» - Διαψεύδει το Ισραήλ

Πριν το ισραηλινό χτύπημα η Χαμάςείχε ανακοινώσει πως συμφωνήθηκε προσωρινή κατάπαυση του πυρός σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση 50 ομήρων, με πηγές, όμως της ισραηλινής κυβέρνησης να διαψεύδουν τον ισχυρισμό.

Ειδικότερα, αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ («Αύριο») ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί σήμερα, Δευτέρα (20/11) κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως 5 ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων.

Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στην κράτος του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία αυτή μιλώντας στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.

Σύμφωνα με την Αλ Γαντ, ο αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε πως η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 11:00 και προβλέπει επίσης την αποφυλάκιση κατά πρόσβαση 150 γυναικών και παιδιών που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

Δείτε όλο το άρθρο

© HellaZ.GR.News 2023. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

-